Spotify придобива платформата за аудио книги Findaway

Скоро Spotify може да включва много повече аудио книги. Това ще е възможно след като стрийминг услугата придоби платформата за аудио книги, Findaway. Условията по сделката не бяха разкрити, но стъпката на платформата сочи, че Spotify проучва възможността за създаване на собствена библиотека от подобно съдържание. Findaway е с централа в Охайо и има каталог от над 325 000 книги, по данни от сайта ѝ.

Компанията има партньорства с Apple, Amazon и други големи разпространители, като освен това създава инструменти за създателите на аудио книги. Засега не е ясно точно как Spotify може да вгради каталога на Findaway в собствената си услуга. От изявление на платформата се казва, че сделката ще ѝ помогне бързо да разшири мащаба на каталога си от аудио книги. Освен това ще бъдат предоставени нови възможности за авторите и издателите.

Придобиването от страна на Spotify не е първият опит на компанията сред аудио книгите. Предишни експерименти включват четени от известни личности общодостъпни класики, както и книга за Хари Потър. Ходът на платформата е сигнал за значително по-големите ѝ амбиции в това пространство. Той наподобява и подходът на Spotify при подкастите където беше постифнат напредък след редица придобивания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *