Motorola с двойно повече продажби в България

Motorola оповести впечатляващи годишни финансови резултати с рекордно представяне през второто тримесечие. С ръст от 27% на годишна база, технологичният гигант отбелязва най-високите си тримесечни приходи за последните четири години. Дружеството отчита и най-голямата си тримесечна печалба от придобиването си през 2015 г.насам.

Благодарение на големите продажби на продуктите от фамилията Edge и използването на приложенията ThinkShield и MotoTalk, Motorola отбеляза растеж и в B2B сектора. Компанията е с рекорден пазарен дял от 23,8% в Латинска Америка, докато в Северна Америка приходите на годишна база нарастват с 24%. Впечатляващо е и увеличението от 102% на годишна база продажбите в Югоизточна Европа. Основните страни, които допринасят за високите резултати за второто тримесечие на финансовата година са България, Румъния, Украйна, Хърватия, Словакия, Сърбия и Чехия.

На българския пазар продажбите на Motorola нарастват с 88% спрямо предходната година, благодарение на изключително добре приетите от потребителите модели от серията Edge 20, Moto G30 и G9 Plus, както и Moto E7i Power.

Успехът на компанията отчасти се дължи и на повишението на служителската удовлетвореност. Един от основните ангажименти на мениджърите през изминалата година бе да насърчават създаването на чудесно място за работа. Според проучването Lenovo Listens, положените усилия в тази насока са успели да повишат чувството за ангажираност сред служителите с цели 17%.

„Няма да изневерим на традициите си и поставяме фокус върху приоритетите си да предоставяме иновации в областта на хардуера и клиентските изживявания, същевременно продължавайки да растем рентабилно на всички пазари. Очаквам с нетърпение да се развиваме и да въвеждаме иновации по пътя към една изключителна година за Motorola“, сподели Серджио Буниак, президент на Motorola.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *