Гейминг мониторите Huawei MateView GT вече са на българския пазар

Споделете публикацията:

От началото на декември Huawei започва да предлага на българския пазар два нови геймърски монитора от серията MateView GT – MateView GT 27” и MateView 34”. Моделите се отличават с извити дисплеи (радиус на извивката 1500R) и висока честота на опресняване от 165Hz.

34-инчовата версия идва с резолюция 3440×1440 и съотношение на страните 21:9, подходящо както за игри, така и за графична обработка в удобен split-screen формат. Другият модел от серията, MateView GT 27”, е с 27-инчов дисплей със съотношение на страните 16:9 при резолюция 2560 x 1440, подходящи за най-популярните формати на игри и филми.

И двата модела предлагат високо контрастно съотношение 4000:1 и динамичен обхват HDR10, при яркост от 350 нита, с което гарантират, че богатството от цветове се пресъздава реалистично и всеки детайл от сцената оживява на екрана. Всеки отделен панел идва калибриран за точност на цветовете Delta E <2.

И двата модела покриват 90% от цветното пространство DCI-P3, като HUAWEI MateView GT 27“ покрива 100% от sRGB и пресъздава 16.7 милиона цвята, а HUAWEI MateView GT 34“ покрива 121% от sRGB пространството и е в състояние да предаде над 1 милиард цветни оттенъци.

Моделът притежава TÜV Rheinland Low Blue Light сертификат и поддържа DC димиране, което ефективно намалява синята светлина и трептенето, които натоварват зрението. Функцията Dark Field Control дава възможност за настройване на яркостта на дисплея в сцените с ниска или много висока осветеност, тя позволява на играча по—бързо да види и реагира на опонентите. Под долната рамка на дисплея е разположен и пет-посочен джойстик за настройка.

MateView GT 34“ идва с набор от портове, включително 3.5mm аудио жак за слушалки и микрофон, два HDMI 2.0 дисплей порта, един DisplayPort 1.4, USB Type-C за зареждане и USB Type-C порт за зареждане и пренос на данни, което е рядкост за този клас. MateView GT 27” предлага един HDMI 2.0 port, един DisplayPort 1.2 и един USB Type-C порт за зареждане.

Цени и наличности

MateView GT 27“ вече е наличен в търговската мрежа на Технополис, Техномаркет, както и в Ozone.bg, Laptop.bg, Плесио, Ардес и скоро в други партньори на официалния дистрибутор Поликомп, на препоръчителна крайноклиентска цена 849 лева, и до края на седмицата ще бъде наличен и в магазините на Търговска верига Зора.

MateView GT 34” се предлага в Технополис, партньори на дистрибутора Поликомп, сред които Ozone.bg, Laptop.bg, Плесио и Ардес, а до края на седмицата – в Зора, на препоръчителна цена от 1049 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.