Huawei MateBook 14s e на българския пазар

Споделете публикацията:

Huawei пусна в продажба у нас новия си 14.2-инчов лаптоп MateBook 14s. Моделът идва с метално шаси, като профилът изтънява още повече към краищата, а теглото е около 1.43кг. FullView дисплеят с тънки рамки, постигайки съотношение екран към тяло от 90%. Съотношението на страните е 3:2, а екранът поддържа 100% от цветното пространство sRGB и може да пресъздаде 1.07 милиарда цвята. Поддържа се и управление чрез докосване.

Дисплеят поддържа честота на опресняване до 90Hz, като с клавишната комбинация Fn+R може да се превключва между 60Hz за оптимизиране живота на батерията и 90Hz за по-гладки визуализации. FullView дисплеят е чувствителен на допир и резолюция 2.5K. Лаптопът използва четири говорителя със субуфери и пищялки. Операционната система е Windows 10 Home с опция за безплатен ъпгрейд до Windows 11 Home.

MateBook 14s има 11-о поколение Intel Core TGL-H35 i5-113000H процесор, 16GB RAM и 512 GB SSD. Моделът предлага дълъг живот на батерията, която е с капацитет 60Wh. В комплект с джобен 90W захранващ адаптер, лаптопът може да работи активно в продължение на 3 часа след 15-минутно зареждане. Адаптерът поддържа и SuperCharge, съвместим с определени смартфони и таблети на Huawei.

Иновативната тактилна клавиатура с т. нар. Soft-landing Design и 1.5мм ход на клавишите предлага удобство при писане. Сред останалите функции са бутонът за захранване с интегриран четец на пръстов отпечатък, лицево разпознаване и поддръжка на бързия Wi-Fi 6 стандарт.

Matebook 14s се предлага от Технополис, Техномаркет, Зора и партньорската мрежа на официалния дистрибутор Поликомп на препоръчителна цена от 2599 лева. Всички, които го запупят преди края на януари 2022 година, получават автоматично една година допълнителна гаранция, т.е. общо тригодишна гаранция, и преференциално следпродажбено обслужване от официалния Център за обслужване на клиенти на ул. „Леге“ 6 в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.