Алтерко с ръст на продажбите

Технологичната компания Алтерко обяви ръст от 51% ръст на консолидираните годишни приходи от продажби за Q4 на 2021 г. спрямо година по-рано. Предварителните данни показват, че приходите са достигнали 59,5 млн. лева, като почти 94% (55,9 млн. лв), са формирани от линията за домашна автоматизация Shelly, при която е отчетен 62% ръст спрямо 2020 г. От пускането на Shelly през 2017 г. досега Алтерко е доставило над 4,5 млн. устройства на пазара. Официалните консолидирани финансови резултати на компанията за четвъртото тримесечие на 2021 г. се очаква да бъдат обявени до 1 март 2022 г.

„Много сме щастливи с представянето си през 2021 г. и сме готови за дори още по-добри резултати през 2022 г. Успехът ни е отражение на отдадеността, професионализма и таланта на екипа на Алтерко, който работи неуморно, за да разработи и достави най-иновативните продукти и решения на потребителите, като винаги се вслушваме в техните нужди. Изминалата година бе белязана от редица успешни лансирания на нови наши продукти. Изключително горд съм със сериите Shelly Prо и Shelly Plus, но сме подготвили на потребителите още много изненади“ – коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко АД.

Дружеството, което първоначално е основано в България, разширява непрекъснато своето присъствие и вече има 4 дъщерни компании, с офиси в България, Германия, Китай и САЩ. Продуктите на Алтерко пък достигат до над 100 пазара в света.

За високите резултати допринася пускането на пазара на две нови IoT продуктови линии – Shelly Plus и Shelly Pro. Те включват устройства от следващо поколение, а очакванията са, те да улесняват потребителите и да затвърдят позициите на компанията. Точно преди коледните празници Алтерко представи и стартира доставките на интелигентния термостатичен радиаторен вентил Shelly TRV и с това обяви навлизането си на нов бизнес в областта на домашната автоматизация – интелигентните устройства за управление на отоплението. Устройството позволява постоянно следене на температурата в помещението и предоставя възможност за планирано дистанционно регулиране. Самата батерия издържа до 2 години и може да бъде презареждана чрез USB-C порт. В условията на повишаващи се цени на енергийните носители, подобни устройства за оптимизиране на отоплението със сигурност ще стават все по-популярни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *