Нов ъпдейт със значителни подобрения за Huawei Watch GT 2

Споделете публикацията:

През декември от Huawei пуснаха значим ъпдейт на своите часовници от серията GT 2. Тъй като инсталационният пакет е цели 227 МВ и отнема повече време за инсталирането му, се препоръчва инсталацията да бъде направена при заредена батерия. Новата версия включва множество подобрения, които оптимизират работата на часовника и дори включват ново приложение.

Преди ъпдейта в бързото меню, което беше достъпно с плъзгане отгоре надолу при основен екран имаше 5 иконки, сред които бяха меню „Настройки“, „Аларма“ и „Намери телефона ми“. Сега е добавена нова иконка, предоставяща възможност за изкарване на събралата се вода в говорителя чрез силен звук. Приложението ще Ви посъветва и да разклатите телефона, за да подпомогнете процеса по изсушаването.

Друга важна новост е добавянето на приложението Petal Maps. Приложението не визуализира на карта избрания от Ваш маршрут, а е в ролята на навигатор. С новият навигатор можете лесно да се ориентирате кога трябва да промените посоката, за да достигнете до желаната дестинация. Приложението е изключително удобно и дори бих казал, че лесно може да бъде предпочетено спрямо телефона. Например докато шофирате – държейки волана, можете просто да погледнете часовника, вместо да извъртатe поглед често към стойката на телефона, което ще спомогне да следите по-добре пътната обстановка. Или когато ходите пеша – вече не се налага да държите през цялото време телефона си в ръка с включен екран. Функцията Petal Maps не се поддържа на iOS телефони.

Предвидена е възможност и за добавяне на допълнителни любими приложения на екрана – трябва да влезете през меню „Дисплей“, опция „Любими“. Оттам ще имате възможност да добавите като отделни екрани няколко от функциите на часовника – компас, барометър, сън, контакти и др. Можете да добавите до общо 6 екрана, а с това персонализацията на устройството става още по-добра.

Тъй като часовникът съхранява персонална информация, от компанията са добавили възможност за заключването му с 6 цифров код. Можете да активирате или деактивирате тази опция по свое усмотрение.

При тренировки на открито, часовникът може да показва часовете на изгрев и залез за по-пълноценно спортуване. Тази функционалност е налична при винаги включен дисплей. В допълнение имате възможност да преглеждате данните за тренировките в реално време.

Новият ъпдейт е отлична новина за притежателите на смартчасовници от серията Watch GT 2. Но по-хубавото е, че Huawei не спират дотук и скоро се надяваме да видим възможността за инсталиране на приложения при Watch GT 2 и Watch GT 2e по подобие на Pro версията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *