Samsung използва изхвърлени риболовни мрежи за производство на нови устройства Galaxy

Тази седмица Samsung представи новите си флагмански смартфони и таблети Galaxy S22 и Galaxy Tab S8. Малко преди това обаче от компанията съобщиха, че интегрират пластмаси от нов рециклиран материал в изработката на различни устройства от семейството на Galaxy. Той е изработен от преработени изхвърлени рибарски мрежи и е част от концепцията Galaxy for the Planet. В рамките на Galaxy for the Planetкомпаниятасвежда до минимум отпечатъка върху околната среда и насърчава по-устойчив начин на живот сред семейството на Samsung Galaxy.

Сега и в бъдеще Samsung ще включи преработени пластмаси, изхвърлени в океана, в цялата си продуктова гама. Тези устройства отразяват постоянните усилия на Samsung за премахване на пластмасите за еднократна употреба и разширяване използването на други екологично съобразени материали като рециклирани след потребление материали (PCM) и рециклирана хартия.

Какво си представят потребителите, като чуят „пластмаса, изхвърлена в океана“? Вероятно си представят бутилка от вода или пликче от магазина за хранителни стоки, носещи се по повърхността на океана. Но има и скрита заплаха – 640 000 тона риболовни мрежи, които се изоставят и изхвърлят всяка година.

Изоставени в океаните, тези „мрежи-призраци“ са отговорни за заплитането на представителите на флората и фауната, увреждат коралови рифове и естествени местообитания и дори се озовават в ресурсите за храна и вода. Тези изхвърлени риболовни мрежи нарушават финия баланс в  природата, и то с тревожно висока скорост. Събирането и повторното използване на тези мрежи са жизненоважни първи стъпки в поддържането на океаните чисти, както и за запазването на планетата и бъдещето на всички.

Повторното използване на пластмасите, изхвърлени в океана, е само първата стъпка в цялостната мисия на Samsung за справяне с климатичните промени. Компанията ще внедри технологията си в своите иновации и в сътрудничествата си, за да развие още решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *