Lenovo има редица нови лаптоп попълнения

Макар и само виртуално, Lenovo участва на Мобилния конгрес в Барселона, като компанията представи редица нови преносими компютри.

Новият ThinkPad X13s е първият с платформата Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 3, като предлага до 28 часа издръжливост с един заряд, както и 5G опция. Моделът тежи 1.06 кг. и е с дебелина 13.44 мм. Сред останалите му параметри са 13“ 1920 x 1200 екран, до 1TB SSD и Windows 11 Pro.

IdeaPad Duet 5i може да служи като таблет и като компютър с магнитно прикрепваща се клавиатура. Той използва 12-то поколение Intel Core чипове и Windows 11. Наличен е и 12“ 2560 × 1600 екран, както и до 16GB RAM и 1TB памет за файлове.

IdeaPad Gaming 3i се предлага в 15“ и 17“ варианти с видеокарта до NVIDIA RTX 30-Series RTX 3060 или новия графичен чип Intel Arc A370M. В основата на компютрите са 12-то поколение процесори, до 32GB RAM и 1TB SSD. 15-инчовият вариант е с тегло 2.4 кг. Има и IdeaPad Gaming 3 модел с процесор AMD Ryzen 6000.

Lenovo IdeaPad Flex 5 има панта, която позволява завъртането на екрана изцяло, до формата на таблет. Тук е заложено на AMD Ryzen и Intel Core процесори от висок клас, както и дисплей с резолюция 2.5K.

Lenovo обяви днес и най-новите лаптопи ThinkBook 14s Yoga Gen 2 и ThinkBook 13s Gen 4i. Продължавайки философията на модерния дизайн, новите модели се отличават с двойни цветови акценти и предлагат повишено потребителско изживяване по отношение на производителността, сътрудничеството и сигурността. Комбинацията от процесори Intel Core от 12-то поколение, до Windows 11 Pro, бързо SSD съхранение и Intel Thunderbolt 4 помогат на потребителите да се справят и с най-взискателните задачи. А AI Meeting Manager и интелигентното шумопотискане правят срещите далеч по-приятни.

Има и нови попълнения ThinkPad. Най-новият ThinkPad X1 Extreme Gen 5 е захранван от 12-то поколение Intel Core i9 H-Series vPro процесори, работещи с Windows 11 Pro. Той притежава и най-новите графични процесори за лаптоп NVIDIA GeForce RTX, до 64 GB DDR5 памет и допълнителни двойни твърди дискове (SSD), поддържащи до 8TB. X1 Extreme Gen 5 включва и Dolby Voice с AI шумопотискане и допълнителен дисплей.

Lenovo също така въвежда и няколко актуализации на портфолиото си от серия ThinkPad T. Преминаването към дисплеи със съотношение 16:10 и с технология за ниска синя светлина с опции за FHD камера, подобряват изживяването. Тук ключов е новият ThinkPad T16, заедно с актуализираните ThinkPad T14s Gen 3 и T14 Gen 3. Те се предлагат или с най-новите 12-то поколение процесори Intel Core с опция за Intel vPro технология, или с най-новите AMD Ryzen PRO 6000 Series за мобилни устройства с процесора за защита на Microsoft Pluton. И всички работят с операционна система до Windows 11 Pro.

ThinkPad P14s Gen 3 и P16s Gen 1, най-мобилните работни станции на Lenovo, предлагат комбинация от мощност и производителност за професионални потребители, които са в движение. Снабдени с най-новите процесори Intel Core и професионална графика NVIDIA и двете работни станции са сертифицирани от ISV и са идеално пригодени за приложения като AutoCAD, Revit, SolidWorks и др. Тези мобилни машини също така гарантират надеждност и издръжливост с пакета за сигурност ThinkShield и тестването на MIL-SPEC. И двата модела предлагат и подобрени функции като по-широк тъчпад, капацитет на батерията през целия ден, подобрена FHD уеб камера, намаляване на синята светлина и фабрично калибриране на X-Rite за реалистична точност на цветовете.

Новият ThinkPad P16s Gen 1 предефинира мощността и преносимостта с тънко и леко 16-инчово шаси. Той е проектиран специално за инженери, архитекти и студенти и има дисплей със съотношение 16:10.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *