Нови шумопотискащи безжични слушалки от Technics – EAH-A800

Technics представи нови шумопотискащи безжични слушалки тип лента за глава EAH-A800. В основата им е новият 40-милиметров динамичен говорител с диафрагма със свободна периферия, изработена от многослоен материал. Използвана е и акустична контролна камера за оптимизиране на въздушния поток.

От компанията са добавили и тънкослойни полимерни многослойни кондензатори – технология, използвана в при аудио усилвателите от най-висок клас на Technics. EAH-A800 поддържат звук с висока резолюция с Bluetooth и LDAC технология.

Общо осем микрофона на лявата и дясната слушалка позволяват воденето на разговор с добро качество. Четири MEMS микрофона работят едновременно, за да уловят гласа, а други четири с технология за насочване и намаляване на шума се активират едновременно от двете страни, за да намалят околния шум и да уловят гласа триизмерно. В допълнение, шумопотискането се активира по време на разговори.

Вятърът е един от основните фактори, влияещи върху качеството на разговорите. Technics променя подходя си към конструкцията на микрофона, за да сведе до минимум шума от вятъра. Системата за шумопотискане на слушалките EAH-A800 използва микрофони с малки отвори, които са инсталирани дълбоко в слушалките, за да минимизират вибрациите, причинени от въздуха и да осигурят разговори без шум от вятър. EAH-A800 също така са оборудвани с множество камери за ограничаване на въздушните вибрации.

Чрез технологията Dual Hybrid Noise Cancelling (Двойно хибридно шумопотискане), която съчетава две двойки функции за потискане на шума – аналогов филтър и микрофон за обратна връзка, и микрофон за права връзка и цифров филтър – шумът както вътре, така и извън слушалките може да бъде сведен до минимум.

Слушалките са оборудвани с два режима за околния звук – „Естествено обкръжение“ и „Внимание“. Режимът Естествено обкръжение улавя всички околни звуци, позволявайки на потребителя да слуша музика или да говори по телефона, като същевременно обръща внимание и на заобикалящата го среда. Режимът Внимание улавя звуците само в честотния диапазон на човешкия глас, като дава възможност на слушателя да чува човешки гласове наблизо, като съобщения на летището или гласа на член от семейството у дома.

Налична е опция за свързване на две устройства едновременно, а издръжливостта с един заряд на батерията е до 50 часа музикален плейбек или 30 часа време на разговори. EAH-A800 са с 3D наушници с извит дизайн за равномерен натиск върху цялото ухо. Наушниците използват материал от памет пяна. Същевременно, специална телена пружина, разположена по цялата дължина на лентата за глава, оптимизира натиска на лентата върху главата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *