Атос отваря глобален център за киберсигурност в България

Споделете публикацията:

Атос, компания в сферата на услуги за киберсигурност, отваря на нов глобален център за киберсигурност в София. Това е 16-ият център за киберсигурност, който групата създава в световен мащаб, а целта му е да обслужва бързо и ефикасно организации по целия свят в сферата на киберзащитата чрез постоянно наблюдение, проследяване и разрешаване на инциденти, използвайки последните технологии в областта.

За да отговори на нуждите на компаниите от частния и публичния сектор, опериращи в редица критични индустрии, групата създава още един център за киберсигурност в Централна Европа, в допълнение към тези в Хърватия, Румъния и Полша. Тази стъпка е и в съответствие с наскоро представеното решение за сигурност, Atos OneCloud Sovereign Shield, с което клиентите могат да подобрят нивото на контрол и управление на своите данни.

Новият център в София ще предлага пълна гама от услуги за кибер защита, включвайки мониторинг, анализ на инциденти и други, използвайки изкуствен интелект и machine learning, за по-прецизното установяване на проблеми и тяхното бързо разрешаване.

Глобално Атос специалистите, които са заети в сферата на кибер услугите са над 6000. С отварянето на новия център Атос очаква да наеме над 50 специалисти в областта на киберсигурността в София до края на 2022 година. Предвижда се центърът да увеличи своите служители до 300 в следващите няколко години.

В България групата на Атос e представeна от две компании с общо над 1500 служители – Atos IT Solutions & Services и Atos Bulgaria Competency Center.

Atos IT Solutions & Services поддържа 20+ бизнес функции и 1000+ процеса, като предоставя цялостни услуги като счетоводство, контрол, управление на финанси, човешки ресурси и доставки на компаниите от групата на Atos. В допълнение, дружеството доставя и услуги за бизнес комуникации за клиенти в над 40 страни по света.

Atos Bulgaria Competency Center предоставя IT решения и услуги за индустрията за производство и дистрибуция на бързооборотни стоки, както и за хранително-вкусовата промишленост. В портфолиото й влизат клиенти като Кока-Кола Хеленик, Swarovski, Thysenkrupp, SEB и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.