Служителите на Tesla в Шанхай ще живеят във фабриката – временно

Tesla възобновява производството на електромобили в огромния си завод в Шанхай, като това е свързано с премахването на ограниченията заради последния случай на разпространение на новия коронавирус.

По данни на Bloomberg News, които цитират вътрешна комуникация на компанията, фабриката ще заработи в затворен режи. Това е подход, който е подкрепен и от местните власти за завръщане към работа и ограничаване на вируса.

Това означава, че никой няма да влиза или излиза от съоръжението. Служителите ще живеят и работят в него, като първата смяна вече е в завода и ще остане там до 1 май. Всеки служител ще получи спален чувал и матрак, като ще бъде обособено място за сън.

Освен това ще има място за душ, хранене и разпускане. За всеки служител са подсигурени три хранения на ден и дневна стипендия от около 63 долара. Само работници с две дози ваксина ще бъдат допускани в съоръжението.

Tesla увеличава и работните часове, за да навакса натрупаното изоставане. Грубо 40 000 електромобила не са произведени заради рестрикциите. Работното време се увеличава до 12 часа на ден за шест дни поред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *