Илон Мъск купува Twitter за 44 милиарда долара

Twitter прие предложението за придобиване от страна на Илон Мъск, което е на стойност около 44 милиарда долара. Шефът на Tesla и SpaceX възнамерява да извади социалната медия от борсата и тя да стане частна. Освен това той планира да защитава свободата на словото, използва алгоритми с отворен код и да се справи със спам ботовете.

Предложението на беше одобрено единодушно от борда на Twitter, като се очаква сделката да бъде завършена по-късно през годината след регулаторно одобрение. Припомняме, че първоначално Мъск придоби 9.2% от акциите на Twitter през април след като критикува платформата за политиките ѝ по отношение на свободата на словото.

Първоначално имаше индикации, че офертата за цялостно придобиване няма да бъде одобрена, но след допълнителни преговори различията са били изгладени. Мъск обаче е изправен и пред проблеми след решението си, включително разследване за вътрешна търговия от SEC.

Не би било изненадващо ако след промяната последва и по-значителен завой за социалната медия. С покупката си Мъск влиза в пряка конкуренция с големите играчи на пазара като Meta, Snap, TikTok и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *