Нов оригинален сериал по HBO Max – Ние притежаваме този град

Новият сериал на HBO, Ние притежаваме този град, събира Джордж Пеликанос и Дейвид Саймън (Нюйоркска комбина и Наркомрежа). Той описва възхода и падението на оперативната група за проследяване на оръжия към полицейското управление в Балтимор и корупцията и моралния срив, сполетели американския град, в който толерирането на сделките с наркотици е отстоявано за сметка на същността на полицейската работа.

Първият от общо шестте едночасови епизода вече е наличен в стрийминг платформата HBO Max. Нов епизод ще бъде достъпен всеки следващ вторник.

Освен изпълнителните продуценти Пеликанос, Саймън, Ноубъл и Бърнс и ко-изпълнителния продуцент Уилям Ф. Зорзи, Ние притежаваме този град, обединява голяма част от талантите, познати ни от емблематичния Наркомрежа. Зрителите ще разпознаят много от лицата в нови роли, като в актьорския състав виждаме Джейми Хектор, Даръл Брит-Гибсън, Доменик Ломбардоци, Трей Чейни, Дилейни Уилямс, Джърмейн Крауфорд, Ануан Глоувър, Крис Клантън, Нейтън Корбет, Мария Брум, Сюзън Рим и Майкъл Салкони.

Идеята за сериала се заражда, когато Кари Антолис, бивш изпълнителен директор в HBO, се обръща към Пеликанос с идеята за адаптиране на книгата с разследвания на криминалния репортер Балтимор Сън Джъстин Фентън. След като се запознава с ръкописа, Пеликанос кани своите дългогодишни партньори, създателя на Наркомрежа Дейвид Саймън и изпълнителния продуцент Нина К. Ноубъл в проекта. Този сериал бележи тяхното завръщане в създаване на истории, разиграни в Балтимор.

Докато историята в Наркомрежа е измислена и третира проблемите в полицията, произтичащи от борбата с наркотиците, развиваща се в началото на века, то Но ние притежаваме този град се занимава със следващото поколение на войната с наркотиците и е базиран на реални случки от 2015-2017 година.

Новият сериал показва как липсата на механизъм за отчитане на заловените субстанции довежда до невъзможността на служителите на отдела да контролират оперативната група за проследяване на оръжия и до по-нататъшната неспособност да се дисциплинират злоупотребяващите с правомощията си. По време на скандала с GTTF (Gun Trace Task Force) през 2017 г., въпреки че има многобройни индикации за корупция в няколко отделения с цивилни полицаи, датиращи почти десетилетие назад, командирите на полицията в Балтимор вярват, че всяко улично подразделение, което може да внася постоянно оръжия и наркотици, трябва да бъде защитавано. Ние притежаваме този град изобразява неизбежната корупция в подобно подразделение, предвид свободата и липсата на безнаказаност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *