Ясни са финалистите на Huawei Smartphone Film Festival 2022

Журито на третото издание на Huawei Smartphone Film Festival, което се провежда под надслов #OpenForMoreStories, обяви петимата финалисти, които ще имат шанс да реализират своята идея за късометражен филм с помощта на Huawei P50 Pro и тяхното менторство. В състава на журито влизат сценаристката Нели Димитрова, режисьорът и продуцент Илиян Джевелеков, актрисата Теодора Духовникова, операторът Калоян Божилов и монтажистката Нина Алтъпармакова.

Всеки от тях имаше възможност самостоятелно да разгледа всички подадени трийтмънти. След това петимата финалисти бяха излъчени в резултат на обща дискусия на журито, при запазена анонимност на кандидатите, като водещите критерии за избор бяха оригиналност на идеята, развитие на интересен образ, въздействащ сюжет и кинематографичен потенциал.

Отличените финалисти са Мария Иванова, Мартин Лазаров, Велианна Кашева, Лина Павлова и Петър Христозов. Те ще имат възможност да задават въпроси, да дискутират и разменят идеи с менторите на всички етапи от създаването на един филм, както и да получат навременна обратна връзка по всяко време на продукцията.

Ревю: Huawei P50 Pro

От 5 май започва работата по изчистване на сценариите с Нели Димитрова, която ще води специален уъркшоп в Casa Libri за финалистите. Калоян Василев, Илиян Джевелеков и Теодора Духовникова ще дават насоки и съвети по време на снимачния процес. Нина Алтъпармакова ще поеме менторството в постпродукцията, като асистира финалистите при монтажа на техните филми.

Какво предстои?

Финалистите ще получат временно смартфон HUAWEI P50 Pro, с който да реализират късометражния си филм до 3 юни, както и контакти на всички членове на журито, което до тази дата влиза в ролята на ментор. За всички останали фенове – интересни новини, споделени моменти и коментари, както от страна на журито, така и от участниците в снимачния процес, които всеки може да следи на страницата на фестивала https://huaweifilmfest.atrakcia.bg/ и в събитието във Facebook – https://www.facebook.com/events/1119616501934068/

Победителите ще бъдат обявени и излъчени на специална официална церемония на 15 юни в кино „Люмиер“. Всички почитатели на киното и мобилната видеография ще имат свободен достъп до прожекциите, а авторите ще видят работата си за първи път на голям екран пред истинска публика.

Награди

Класираните на второ и трето място участници ще получат устройство HUAWEI P50 Pro, излъчване на филмите им в рамките на церемонията по награждаване, грамоти, комуникация в онлайн каналите ни, книги от издателство „Колибри“ и акредитации за осмото издание на Международния кино-литературен фестивал „Синелибри“.

Големият победител ще получи устройство HUAWEI P50 Pro, почетна статуетка, грамота, излъчване на филма на церемонията по награждаване, комуникация в онлайн каналите ни, книги от издателство „Колибри“ и акредитации за осмото издание на „Синелибри“.

Подарък под формата на книги ще получат и всички финалисти, които предадат готов късометражен филм, заснет с Huawei P50 Pro.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *