Xperia 10 IV е лек и с издръжлива батерия

Заедно с флагмана Xperia 1 IV, Sony анонсира и новото си попълнение в средния клас, Xperia 10 IV. Устройството залага на OLED екран с диагонал 6 инча, съотношение на страните 21:9, технология Triluminous Display и система за видео оптимизация.

От компанията са постигнали 1.5-кратно увеличаване на яркостта. Налично е и защитно покритие Gorilla Glass Victus, а предната камера е 8-мегапиксевлова.

Телефонът използва Snapdragon 695 5G в комбинация с 6GB RAM и 128GB памет за файлове. има и батерия с капацитет 5000 mAh, като са използвани технологии за съхраняване на издръжливостта ѝ в рамките на три години.

Основната камера е тройна с 16, 27 и 54 мм обективи за по-голяма гъвкавост. Използвана е и оптична ситема за стабилизация към главния сензор. От компанията отчитат подобрение при снимки в условията на оскъдна околна светлина и в нощния режим. Възможно е и снимането с HDR, както и в RAW.

Xperia 10 IV предлага High-Resolution Audio и включва 3.5 мм жак за слушалки. Сред поддържаните звукови технологии са DSEE Ultimate, и 360 Reality Audio. Междувременно Sony премахва зарядното и кабела от комплект с телефона. Това позволява намаляването на дебелината на кутията с приблизително 50%.

Xperia 10 IV се очаква от средата на юни с цена 499 евро в черен, бял, зелен и лилав цвят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *