Sony WH-1000XM5 са с нов дизайн и още по-добро шумопотискане

Sony представи новото поколение на флагманските си безжични слушалки с активно шумопотискане WH-1000XM5. Те ще струват 800 лв. като ще са налични по-късно през месеца. От Sony споделят, че са подобрили и без това отличната функционалност за шумопотискане. Подобренията са най-отчетливи при средните до високи честоти.

WH-1000XM5 са с доста променен дизайн спрямо предходните поколение. От компанията са избрали по-изискан вид с по-тънка лента над главата и свързващ елемент. Микрофоните са изместени към периметъра на слушалките. Лентата над главата използва нов тип синтетична кожа. Управлението чрез докосване и бутони не е променено.

Вътрешните компоненти са променени, като вместо 40-милиметрови говорители се залага на 30-милиметрови с по-естествен звук и подобрени баси. Sony подчертават и подобреното качество на разговорите чрез четири микрофона и алгоритми с изкуствен интелект за намаляване на шума.

Налични са познатите ни функционалности като LDAC, DSEE Extreme ъпскейл, 360 Reality Audio, Speak to Chat и т.н. Възможно е едновременното свързване с две устройства едновременно, както и технологиите Fast Pair и Swift Pair. От компанията не възнамеряват да спират продажбите на WH-1000XM4.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *