Honor очаква значителен ръст на продажбите извън Китай

Honor вече е водещ доставчик на смартфони в Китай, като компанията присъства на още 20 пазара в Европа, Близкия Изток, Южна Америка и Югоизточна Азия. В интервю за Nikkei Asia главният изпълнителен директор на Honor, Джордж Жао, очертава и бъдещите планове на компанията.

Honor с амбициозни цели в България

Той споделя, че след като пазарният дял във външните пазари е достигнал нулата, вече е време всичко да започне наново. Това означава, че през идните няколко години компанията ще е в режим на разширяване по отношение на пазарния дял. Honor има набелязани 20 пазара за първоначалния си старт, като завръщането на глобалната сцена се отбеляза с премиера в Обединеното Кралство.

Ревю: Honor Magic4 Lite 5G

Основният фокус в Европа ще е именно към Обединеното Кралство, но още и Франция, Италия, Германия, Испания и Чехия. Очакванията са, че доставките към външни страни ще изпреварят тези за Китай след пет години.

Honor има 12 000 служители, като над 50% от тях са в сферата на развойната дейност. През първото тримесечие на годината тя зае първото място по доставки в Китай с 20% пазарен дял.

Honor отдава бързото си завръщане, след като доби самостоятелност от Huawei, на близкото си сътрудничество с водещи компании като Qualcomm, MediaTek, Microsoft, Google, BOE Technology, Sony и Largan Precision. Скоро предстои дебютът и на първите ѝ лаптопи с процесори Intel и AMD, както и собствена операционна система базирана на Windows.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *