Samsung представи новите продукти за дома в линията Bespoke

Samsung проведе тазгодишното си събитие посветено на гамата си продукти Bespoke – Bespoke Home 2022. Тази година темата на изложението е посветена на разширяването на пространството, функционалностите и времето за работа.

Тази година, Samsung предлага по-цялостно изживяване, като разширява Bespoke линията за различни уреди за дома. Акцент в представените нови решения са обновени кухненски и домашни уреди в стилни цветове, подобрени характеристики и изработка. Нови продукти в гамата са глобално представените Bespoke AI пералня и сушилня, както и новите Bespoke кухненски предложения.

За европейския пазар, пакетът включва изцяло новите Bespoke фурни с изкуствен интелект, които ще бъдат в наличност от втората половина на тази година. Те притежават възможности за свързаност, достъпни през приложението SmartThings. Технологията AI Pro Cooking може да разпознава съставките, да съобразява и оптимизира настройките, да следи храната по време на готвене, като предотврати това тя да остане сурова или да прегори.

Функцията Dual Cook Steam позволява на потребителите да приготвят едновременно здравословни ястия на пара, както и печени ястия, като използват различни настройки паралелно. Освен това, опцията Sense-to-Open позволява удобно отваряне на вратата на фурната само с едно докосване и така осигурява елегантен и минималистичен дизайн с изцяло плоска врата без дръжка. Останалата част от пакета включва съдомиялна и индукционен котлон, които ще бъдат налични през втората половина на 2022 г.

По време на събитието, Samsung разкри също така как дизайнът на Bespoke гамата се е развил през поредица от конкурси за дизайн, колаборации с артисти и лимитирана серия панели.

През юни Samsung лансира глобално SmartThings Home Life. По същество това е свързан хъб, който обединява шест основни домашни услуги: Готвене, Енергия, Грижа за дрехите, Грижа за домашните любимци, Грижа за въздуха и Грижа за дома. SmartThings Home Life позволява на потребителите да създадат собствена система, по която уредите им да функционират в синхрон, на базата на услугите, от които ползвателите им се нуждаят.

Уредите Bespoke на Samsung са създадени, за да бъдат максимално ефективни и екологични. При производството например, Samsung се стреми да предотврати замърсяването на почвите, като сведе до минимум отпадъка, генериран от заводите, включително парченцата стъкло. Във връзка с това, Samsung също рециклира течните материали като отпадни масла и бои и ги преработва в гориво, за да могат да бъдат използвани впоследствие. Всъщност производствените съоръжения за дигитални устройства на Samsung в Корея постигнаха съотношение на рециклираните индустриални отпадъци от 93% през 2019 г., което се повиши до 98% през 2021 г. Samsung планира да продължи да повишава процента на рециклираните отпадни продукти.

По отношение на доставките на продукти, Samsung премахва прекомерната зависимост от природните ресурси, като използва еко опаковки, които потребителите могат да използват отново за различни цели у дома. Също така, Samsung предлага и дигитални упътвания за употреба, достъпни през QR кодове с цел да намали употребата на хартия.

Устойчивите функции обхващат и самите продукти. Хладилниците на Samsung използват усъвършенстван дигитален инверторен компресор, докато пералните са снабдени с технологии като AI Ecobubble. С тези функционалности Samsung успява да редуцира консумацията на електроенергия с 67% за свободностоящи хладилници от 2000 г. до 2020 г. и с 53% за пералните с барабан от 2011 до 2020 г. Резултатът от тези усилия в посока целенасочена грижа за околната среда е отличен със сертификати Energy Star. За потребителите на марката това означава намаляване на сметките за електричество и намаляване на вредните емисии.

Услугата SmartThings Energy помага на потребителите и да пестят електроенергия, като удобно изключва уредите, когато не се използват, също настройва щорите и климатиците, като така ограничава загубата на електроенергия и създава устойчиви навици у дома.

Правилното изхвърляне и преработване на всеки домашен уред в края на жизнения му цикъл е от първостепенна важност в процеса на изграждане на устойчивост. Осигурявайки по по-дълъг живот на домашните уреди, от юли тази година Samsung предлага 20-годишна гаранция1, най-дългата, предлагана досега от Samsung в Европа и САЩ за ключови компоненти на уредите като дигитални инверторни мотори и дигитални инверторни компресори за продуктите Bespoke. Освен това, благодарение на модулния дизайн на уредите Bespoke, можете да персонализирате визията на домашните уреди, когато имате нужда от промяна, вместо да закупувате нови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *