Lenovo откри първата си фабрика в Европа

Вчера Lenovo официално отвори вратите на първото си предприятие с изцяло вътрешно производство в Европа. Базирана в Юльо, Унгария фабриката ще се фокусира предимно върху сървърната инфраструктура, изграждането на системи за съхранение и създаване на работни станции от висок клас, които да бъдат използвани от клиенти, както в Европа, така и в Африка и Близкия Изток.

Разширявайки международните производствени операции на Lenovo, тази инвестиция представлява значителен икономически потенциал, както за частния, така и за публичния сектор в Унгария. Освен големия производствен капацитет, фабриката осигурява възможност за сътрудничество с местни доставчици и създава нови работни места. На място вече работят над 1000 служители в различни професионални направления, като броят им нараства пропорционално до достигането на пълния капацитет на предприятието.

Силната инфраструктура, квалифицираната работна ръка и локацията в сърцето на Европа, правят Унгария логичния избор за създаването на първото вътрешно производствено предприятие на Lenovo на Стария континент. В допълнение към това, инвестицията на Lenovo е подкрепена на местно ниво чрез проект на Унгарската агенция за насърчаване на инвестициите (HIPA).

Франсоа Борнибу, старши вицепрезидент и президент на ЕМЕА споделя: „С откриването на това ново предприятие в Унгария ние достигнахме до много важен етап от развитието на нашата глобална производствена мрежа. Ключовото местоположение на Унгария ни поставя близо до нашите клиенти, така че да можем да задоволим и поддържаме техните нужди, като същевременно запазим челната си позиция на компания, ориентирана към иновациите. Нашият бизнес продължава да се разраства и това предприятие ще изиграе ключова роля в мисията да предоставяме интелигентни, ефективни и устойчиви технологии за клиентите ни в Европа.“

Роберт Еск, главен изпълнителен директор на HIPA добави: „Изключително сме щастливи, че лидер с дългогодишна история в производството на глобално ниво като Lenovo избра да си сътрудничи с нас и да позиционира новото си предприятие именно в Унгария. Тъй като фабриката вече е официално отворена, очакваме непрекъснато нови възможности за сътрудничество на местно ниво, които да допринесат за проспериращата икономическа среда в Унгария.“

Разположен на близо 50 000 квадратни метра на три етажа и две отделни сгради, новият обект се нарежда сред най-големите и мощни производствени фабрики на Lenovo. Производствената линия може да произвежда повече от 1000 сървъра и 4000 работни станции на ден, всяка от която да бъде персонализирана спрямо нуждите на различни клиенти. Иновативните системи за автоматизация са оборудвани с първокласни системи за управление. Това позволява на Lenovo да поддържа оптимален контрол на качеството на своите продукти.

Новата сграда е построена със слънчеви панели с капацитет от 0,5 мегавата, което се равнява на енергия способна да захрани малко село. Изработката на устройства вътрешно драстично ще намали вредните емисии, осигурявайки по-ефективни и устойчиви възможности за транспорт. Това, в комбинация с всички иновативни производствени процеси, като патентования метод на нискотемпературна спойка на Lenovo, ще помогне на бранда да изпълни поставените пред себе си научно-обосновани цели в подкрепа на климата.

Създаването на съоръжението в Унгария е част от глобалната стратегия на Lenovo за производство и доставки, която обслужва клиенти на 180 пазара от над 35 производствени обекта по цял свят, включително Бразилия, Аржентина, Китай, Германия, Унгария, Индия, Япония, Мексико и САЩ. Lenovo e един от най-широко разпознаваемите брандове със своя глобален производствен модел, който включва комбинация, както от вътрешно, така и от външно производство. Този факт е ключов източник на конкурентно предимство за компанията, тъй като гарантира по-голяма ефективност и контрол върху разработването на продукти, като позволява бранда да отговори ефективно на клиентски нужди.

През май, 2022г, Lenovo се придвижи напред с цели седем места и в момента заема 9-то място от 25 в глобалната класация на Gartner за 2022г. Това признание за пореден път позиционира Lenovo, като компания, ориентирана към постигане на високи цели и абсолютен лидер в технологичната индустрия. В допълнение към това със създаването на нови възможности за работа в Юльо, Унгария, Lenovo продължава ангажимента си да подкрепя местната общност чрез филантропски дейности като дарения на технологии за местни училища и благотворителни организации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *