Lenovo ThinkStation P360 Ultra е компактна настолна работна станция

Споделете публикацията:

Lenovo представя ThinkStation P360 Ultra, който допълва портфолиото от настолни работни станции, за да осигури несравнима производителност в невиждани досега параметри. Шасито му е по-малко от 4L в общ обем и притежава процесор Intel Core от 12-то поколение, както и поддръжка на NVIDIA RTX A5000 мобилна професионална графична карта. По този начин потребителите могат да изпитат ново премиум изжияване. С този революционен форм фактор ThinkStation P360 Ultra превъзхожда настолните работни станции от предишното поколение с повече от 50% по-висока производителност.

Настолните работни станции са известни със своите екстремни нива на мощност и производителност – създадени да поддържат най-сложните CAD и BIM приложения, както и да предоставят интензивни изживявания във виртуална и смесена реалност с лекота. Безпроблемно визуализират различен вид изображения и осигуряват богато цифрово и развлекателно съдържание. В допълнение към вече споменатите функции, тези работни станции ускоряват времето за анализ на огромни масиви от данни в реално време. Новата хибридна работна среда променя приоритетите на служителите непрекъснато и професионалистите, които използват такъв тип устройства се нуждаят от иновативни и гъвкави технологии, които могат да се вместят в техните работни пространства без никакъв проблем.

Докато организациите все не още могат да внедрят най-малката настолна работна станция в индустрията – ThinkStation P360 Tiny – за да им помогне при екстремните си нужди за пестене на пространство, потребителите вече разполагат с мощна и гъвкава машина, която предлага повишаване на производителността в първи по рода си размер. Това е идеално за индивидуални професионални потребители, които трябва да увеличат максимално пространството на бюрото или искат да използват машината за дистанционна работа. Освен това ThinkStation P360 Ultra е оптималният избор за OEMs производители, които са в търсене на напълно интегрирано решение за петгодишен жизнен цикъл.

„Ние правим революция на пазара с тази нова настолна работна станция, която е специално създадена, за да осигури впечатляваща производителност и оптимизиращ пространството форм фактор, от какъвто се нуждаят нашите клиенти“, споделя Роб Херман, Вицепрезидент Workstations and Cilent AI Business Unit в Lenovo. „ThinkStation P360 Ultra е една от най-гъвкавите налични работни станции, като се има предвид способността й без усилие да се справя с най-взискателните работни процеси в различните индустрии, независимо дали се използва от отделни професионалисти или като вградена технология в OEM решение.“

Разграничавайки се от традиционния малък форм фактор, ThinkStation P360 Ultra е проектиран, за да поддържа професионални компоненти от висок клас. Lenovo работи в тясно сътрудничество с NVIDIA, за да разработи универсално решение, както за разполагане на графичния процесор, така и за осигуряване на охлаждане, което е необходимо за поддръжка на мобилната графична карта RTX A5000.

Освен предоставянето на несравнима мощност и производителност P360 Ultra може да отговори на специфичните нужди на работните процеси във всяка една организация. Първият в индустрията дизайн, който позиционира дънната платка в средата на шасито, позволява ефективно охлаждане и оптимизиране на пространството при конфигуриране на работната станция. Новата система предлага до 128 GB DDR5 памет, два PCIe Gen4 слота за разширяване, до 8TB M.2 съхранение и поддръжка на осем дисплея. ThinkStation P360 Ultra е и единствената настолна работна станция в индустрията, оборудвана с два вградени ethernet порта и Thunderbolt™ 4 портове за максимална гъвкавост.

ThinkStation P360 Ultra е напълно ISV сертифицирана работна станция, преминала през стандартите на MIL-SPEC, така че потребителите да притежават възможно най-доброто и надеждно устройство. Последното допълнение към портфолиото на настолни работни станции на Lenovo също следва ангажимента си към екологична устойчивост, като използва 90% рециклирани материали в опаковката, както и 26,5% рециклиран пластмасов материал. Lenovo също така предоставя услуги за устойчивост към този продукт, които включват възстановяване на активи за рециклиране в края на жизнения цикъл и компенсиране на CO2.

Поради по-малкия си размер, P360 Ultra е с 15% по-лек от предишните поколения работни станции с малък форм фактор. Това означава, че 33% повече машини могат да се поберат в едно пале или в транспортен контейнер, което води до по-малко пратки и спестяване на въглеродни емисии по отношение на транспортирането. В допълнение, ThinkStation P360 Ultra е сертифициран от ENERGY STAR, TCO, както и EPEAT Gold, които обхващат критерии, свързани с енергийна ефективност и опазване на околната среда в глобален аспект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.