Huawei nova Y70 има много издръжлива батерия

Миналата седмица се състоя регионалната премиера на два от най-новите смартфони на Huawei – nova Y70 и Y90. Днес поглеждаме по-детайлно върху първия от тях, който се отличава с издръжлива батерия и се очаква скоро у нас. Обявената минала седмица международна цена на устройството е 199 евро, а това означава, че може да е наличен у нас за под 400 лв.

Моделът има батерия с капацитет 6000mAh в комбинация с интелигентна технология за пестене на енергия. Освен това се поддържа технология за бързо зареждане до 22.5 вата и има 13-слойна система за защита, както и модернизирана електрохимична система за подобряване на безопасността при зареждане, както и жизнения цикъл на батерията.

nova Y70 може да идентифицира и изключи консумацията на енергия от приложения, които не са използвани от потребителя и не са базови. Според компанията, устройството може да се зарежда два пъти седмично. Телефонът може и да зарежда други устройства.

Отвъд това той има 6.75-инчов дисплей с резолюция HD+, съотношение на екрана към тялото от 90.26% и капковиден прорез за 8-мегапикселова селфи камера. По отношение на цветовете и дизайна, nova Y70 има елегантен извит корпус и се предлага в три цвята: Pearl White, Crystal Blue и Midnight Black.

Телефонът използва неназован чипсет в комбинация с 4GB RAM и 128GB разширяема памет. Използвана е EROFTS технология за супер компресиране на файлове, а освен това се поддържа виртуален 9.1-канален звуков ефект, който внася 3D ефекти към звука. Основната камера е тройна и включва 48MP (f/1.8 бленда) сензор, 120° 5MP ултраширокоъгълен и 2MP за портретен ефект.

В софтуерно отношение е използвана EMUI 12, която е базирана на Android и очаквано липсва поддръжка за услугите и приложенията на Google. Налични са поддръжка за интерфейса Super Device, MeeTime за разговори с до 12 участника и Easy Mode.

HUAWEI AppGallery е официалният портал за приложения на Huawei, който позволява на потребителите да търсят, изтеглят, управляват и споделят услугите за мобилни приложения. Той непрекъснато предлага популярни приложения и предоставя на потребителите богатство от локални предложения. Разбира се имате достъп и до повече приложения чрез алтернативни магазини за приложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *