LG представи новата си линия OLED телевизори в България

Споделете публикацията:

Новите модели телевизори от OLED серията на LG вече са на пазара и у нас. Компанията полага непрестанни усилия в разработването и усъвършенстването на OLED технологията, което позволява на бранда да запази водещите си позиции в премиум сегмента в последните девет години.

Телевизорите от LG 2022 OLED серията използват прецизен контрол на нивото на пикселите, за да предоставят дълбок черен и реалистични цветове, както и отчетлив контраст. Освен това новите модели имат още повече смарт функции за персонализирано зрителско изживяване.

LG OLED evo

С най-новия LG OLED панел и новия процесор α (Alpha) 9 Gen 5, включително с процес за усилване на яркостта, Evo технологията на LG е в основата на моделите от G2 (LG OLED Evo Gallery Edition) и C2 сериите за 2022 година, подобрявайки зрителското изживяване в домашни условия.

Модели и от двете серии получават признание на престижните награди за иновации на CES 2022 за начина, по който развиват пазара с отличната си обща производителност. LG OLED Evo предлага повече яркост, чисти, детайлни и реалистични образи, които почти „излизат от екрана“. Яркостта и тази година е подобрена, благодарение на новите функции Brightness Booster Max (в G2 серията) и Brightness Booster (в C2 серията) – нещо, което е възможно поради подобрената мощност на α9 Gen 5 процесора.

Най-широка гама от размери на екрана

LG OLED TV гамата за 2022 година посрещат в редиците си и нови размери на екраните и стилове в дизайна на телевизорите, за да предложат повече разнообразие. В допълнение към първия в света 97-инчов OLED телевизор и новия 83-инчов модел, G2 серията предлага и 77-, 65- и 55-инчови варианти. Gallery дизайнът на G2 линията позволява позиционирането на телевизора плътно до стената за изчистен и изискан вид и по-добра пространствена интеграция.

Тази година LG C2 серията предлага и най-голям избор от размери на екрана – цели 6. Подходящ за по-малки стаи или за любителите на конзолни и компютърни игри, първият изобщо 42-инчов OLED телевизор TV се присъединява към широката гама от 83-, 77-, 65-, 55- и 48-инчови модели на С2 линията.

Подобренията в тазгодишните С2 модели включват по-тънка, почти незабележима рамка, която подобрява зрителското изживяване, като предоставя максимална площ за гледане в синхрон с изискан и минималистичен дизайн. В допълнение, 65-инчовият LG OLED Objet Collection (65ART90 серия) с OLED evo технологията предлага уникална форма с много изчистен стил, който едновременно допълва и подобрява пространството.

LG α9 Gen 5 Intelligent Processor

Новият и подобрен LG α9 Gen 5 процесор използва алгоритъм за дълбоко структурирано обучение, за да увеличи нивото на производителността на последните OLED модели, придавайки на изображенията триизмерно качество, като прави елементите, излъчвани от екрана, по-разграничени едни от други. Използван в G2, C2 и Z2 сериите, α9 Gen 5 подобрява и новия алгоритъм Dynamic Tone-mapping Pro Algorithm, който обработва индивидуално над 5000 области от екрана, усъвършенствайки всяка една така, че да излъчи по-ярко и детайлно изображение – едновременно и в по-ярките, и в по-тъмни части на картината.

Освен това, процесорът подобрява качеството на звука чрез функцията AI Sound Pro, давайки възможност на вградените говорители на телевизора да възпроизведат виртуален 7.1.2 съраунд звук. B2 OLED серията телевизори са част от новите попълнения LG телевизори от 2022 година с три размера на екрана (77-, 65- и 55-инчов), а A2 серията – с четири размера на екрана (77-, 65-, 55- и 48-инчов), и двете разработени със самоосветяваща се технология на LG, α7 Gen 5 процесор с Dynamic Tone-mapping, AI Sound Pro и виртуален 5.1.2 съраунд звук.

Подобрено потребителско изживяване

Новите OLED телевизори от 2022 идват с webOS 22, най-новата версия на Smart TV платформата на LG. webOS 22 предлага редица нови персонализирани опции, включително индивидуални потребителски профили за всеки член от домакинството, позволявайки настройка според предпочитанията им за гледане с лесен достъп до любими канали, приложения и съдържание.

webOS22 е полезна и благодарение на функциите си като NFC Magic Tap, който дава лесен начин за дублиране на екрана от мобилния телефон към телевизора, Room To Room Share – опция за кабелно или сателитно дублиране на съдържанието на два телевизора в дома чрез Wi-Fi, което от своя страна изключва нуждата от допълнителен приемник, и не на последно място – Always Ready – функция, която превръща LG TV в дигитален дисплей, когато не е в употреба.

Високо качество на картината и Dolby Vision IQ

Панелите, използвани в тазгодишните модели, са сертифицирани за пореден път от Intertek за 100% прецизност и 100% цветови обем – което показва, че моделите от 2022 предоставят точно възпроизвеждане на цветовете и могат да изобразят всеки тон и нюанс на оригиналния източник, независимо от яркостта или тъмнината на случващото се на екрана. И не на последно място, всички 2022 модели са сертифицирани от UL като модели без трептене.

Най-новите модели са и първите телевизори, които използват Dolby Vision IQ с Precision Detail. Тази нова технология отключва повече от способностите на Dolby Vision, разкривайки детайли и в ярките, и в тъмните зони – нещо, което преди не е било забелязвано. А за също толкова потапящо аудио, LG подобрява тазгодишните модели с Dolby Atmosпространствен звук чрез системата от високоговорители.

Оптимизиран за гейминг

Що се отнася до компютърните и конзолните игри, LG OLED предлага време за реакция от 0.1 милисекунда (GtG), ниско закъснение на входа и до 4 HDMI порта, поддържайки множество HDMI 2.1 функции. Геймингът в облак също е възможен чрез вградена поддръжка за Google Stadia и GeForce NOW.

С Game Optimizer менюто, потребителите могат да се получат лесен избор между специализираните гейминг функции и предварителни настройки. Новият режим Dark Room, който регулира яркостта за по-добро игрово изживяване на загасени светлини, също може да бъде достъпен през Game Optimizer, заедно с настройките за G-SYNC Compatible, FreeSync Premium и променливата честота на опресняване (VRR).

От 2022 година към предварителните настройки, LG добавя спортен режим, който допълва досега възможните опции за стрелба от първо лице, ролеви игри и стратегии в реално време.

Екологично съобразени

Не на последно място, последователната политика на LG за опазването на околната среда, води до подобрения и в използваните материали за създаването на новите телевизори, и в опаковането му. През 2022 година по-голямата част от телевизорите може да бъде напълно рециклирана след изтичането на жизнения цикъл на продукта, а опаковките са значително по-малко и напълно от рециклиран картон, дори при флагманите от серията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.