Ревю: Nothing ear (1)

Първият продукт на технологичния стартъп Nothing, създаден от съоснователя на OnePlus, Карл Пей, са слушалките ear (1). Те са с отличителен дизайн, който изпъква над всичко останало. На фона на това обаче те са с много добри звукови свойства и сравнително достъпна цена.

Дизайн

Слушалките са с много интересен дизайн с издължено стебло, в което са пиновете за зареждане, а от външната им част е сензорната зона за управление. В корпуса има още отвори за микрофони и допълнителни сензори за носене. Nothing ear (1) са със силиконови накрайници, като в комплекта са включени няколко размера.

Отличителният им белег обаче е прозрачният корпус на стеблото, като се виждат редица компоненти. Иначе горната им част е в бял или черен цвят. Те пасват доста добре в ухото и няма да паднат дори при тичане и други активни дейности. По този начин се получава и много добро пасивно шумоизолиране.

Има и сертификация IPX4 за устойчивост на пръски вода. Заедно със слушалките идват още кйес за зареждане, кабел и документация.

Звук и функционалност

За да се възползвате максимално от възможностите на слушалките, а и да ги свържете бързо с телефона си е добре да инсталирате приложението на Nothing. След като го стартирате отворете кейса на слушалките и ще видите модела на екрана, като имате опция за свързване. В приложението можете да обновите системния софтуер, както и да преминавате между различните режими на шумопотискане. Приложението показва и нивото на заряд на батериите на слушалките и кейса.

В стеблата на слушалките има сензори, които засичат докосвания и плъзгания, като така можете да преминавате през различните режими на шумопотискането, спирате/възобновявате плейбека и преминавате към следваща/предишна песен. Силата на звука се регулира с плъзгане нагоре и надолу. След кратко време за свикване, работата с тези жестове става лесна и безпроблемна.

Nothing ear (1) предлагат отлично шумопотискане, а което можете да се изолирате ефективно от външната среда, дори при наличието на източници на силен шум. Ако искате да чувате какво се случва около вас то има режим за пропускане на звука, който използва част от микрофоните, за да засили външния шум. Наличен е и режим на изключена функционалност.

Слушалките са с отличен звук, като имат 11.6 милиметрови говорители с диафрагма от графен. Поддържат се кодеците AAC и SBC и е наличен еквалайзер с няколко предварителни настройки. Предаването на сигнала е през Bluetooth 5.2. Звукът е плътен и при по-силни нива, но предлага и добро пресъздаване на ниските тонове. Така можете да се насладите на различни жанрове и разбира се филми и сериали.

Можете да разчитате на слушалките и за разговори, а и тук те се справят отлично. Досега успях да ги използвам в редица разговори и от отсрещната страна, в повечето случаи, съобщават за чист сигнал без неприятни ефекти. Разбира се това се дължи и на наличието на висококачествени микрофони. Всяка слушалка разполага с три микрофона.

Има и сензори, които отчитат дали носите слушалките, като при сваляне паузират плейбека и го възобновяват при поставяне. Тази функция обаче определено не работи коректно и се наложи да я деактивирам.

Батерия

Моделът поддържа до 5 часа с един заряд, като с вградената в кейса батерия се постигат до 34 часа без ANC и 24 часа с ANC. Разбира се това варира според редица фактори, включително силата на звука, режим на шумопотискане и съдържанието, което възпроизвеждате.

Голямо удобство е възможността да зареждате кейса освен с включения в комплекта кабел и безжично. Технологията е Qi, което означава, че може да използвате почти всички налични подложки, а освен това и някои смартфони за зареждане.

Заключение

Nothing ear (1) определено ме впечатлиха с иновативния си и различен дизайн. Освен това обаче те са леки и предлагат висококачествен звук, като цената им не е прекомерно висока, 99 евро през онлайн магазина на компанията. Те са налични и при два от операторите у нас. Слушалките са много удобни и за продължително носене, а освен това имат и ефективна технология за шумопотискане.

Pavlin Lukanov

One thought on “Ревю: Nothing ear (1)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *