Българската Алтерко с нови уреди за умния дом

Българската IoT компания Алтерко представи шест нови смарт устройства за автоматизация на дома и офиса. Две от тях – интелигентният сензор за температура и влажност Shelly Plus H&T и сензорът за движение със съвременен дизайн и включени сензори за светлина и температура Shelly Motion2, са вече в продажба.

Shelly Plus H&T – сензорът за влажност и температура от следващо поколение, предлага технология с повишена чувствителност и Bluetooth свързаност за бързо включване на приложения. С по-бърз процесор, Shelly Plus H&T следи и за най-малката промяна в условията и може да помогне на клиентите да предотвратят изсушаване на въздуха или поява на мухъл, като същевременно поддържа комфортни условия в помещенията. Shelly Plus H&T е със съвременен минималистичен дизайн и дисплей с електронно мастило и ниска консумация на енергия, което го прави идеален за интериора на всеки дом или офис.

Shelly Motion2 –сензор за движение, е наследник на своя успешен предшественик Shelly Motion. Тази последна разработка на компанията идва с и елегантен дизайн и е обновена със сензори за светлина и температура. Shelly Motion2 има отличен живот на батерията, благодарение на Wi-Fi IoT решението на Silicon Labs. Той разполага с 6500 mAh презареждаща се батерия, която може да работи и да остане свързана с домашната Wi-Fi мрежа за повече от една година с едно зареждане. Shelly Motion2 остава свързан с Wi-Fi мрежата 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, като осигурява реакция в реално време (средно за по-малко от 200 милисекунди) и незабавно засича дори най-малкото движение.

Shelly Plus H&T и Shelly Motion2 се свързват лесно с другите устройства в системите за домашна автоматизация на клиентите и могат да задействат различни действия въз основа на персонализирани графици, интелигентни таймери или промени в условията. И двете устройства могат да се управляват директно без хъб чрез безплатното приложение Shelly Cloud, което позволява на потребителите лесно да ги интегрират с най-популярните платформи за домашна автоматизация и гласови асистенти на трети страни.

По време на премиерното събитие, който се стриймваше на живо, Алтерко представи и още 4 предстоящи устройства от линията Shelly за домашна автоматизация – Shelly Pro 3 и Shelly Plus i4DC, които ще бъдат пуснати в продажба през септември. Другите два продукта са разработени специално за американския пазар. Shelly Plus Wall Dimmer US ще бъде наличен през септември, а Shelly Plus Plug US е вече в продажба на shop.shelly.cloud.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *