Ето защо OnePlus 10T няма да включва тази ключова за марката черта

Следващият смартфон на OnePlus – 10T ще бъде представен официално на 3 август, като това устройство се очаква да достигне официално и до Европа. Малко преди премиерата му от компанията споделиха негови изображения, а The Verge споделят информация свързана с някои видими промени и липси.

Външно устройството прилича доста на OnePlus 10 Pro, който остана за Китай, но липсват емблематичният бутон Alert Slider, както и маркировка Hasselblad, което означава, че тук няма да са използвани технологии на камера експертите. Ръководителят на отдела за дизайн на компанията, Хоуп Лиу, споделя, че бутонът е премахнат, за да се спести пространство. Това е позволило въвеждането на по-бърза технология за зареждане, по-голяма батерия и по-добра антена.

Очаква се телефонът да поддържа зареждане с мощност до 150 вата, като ще се разчита на две ленти за зареждане. В телефона е използвана и система от 15 антени за подобряване на сигнала. Макар да е малък наглед бутонът Alert Slider използва около 30 мм2 от дъното, което е значително.

Устройството няма да се възползва и от партньорството на компанията с Hasselblad, което стартира с миналогодишната серия OnePlus 9. Според Лиу това се дължи на акцента върху производителността и по-достъпната цена. Все пак ще бъде използва сензорът от висок клас Sony IMX766 (50MP).

Сред официално потвърдените параметри на устройството са 6.7-инчовият дисплей, чипсет Snapdragon 8+ Gen 1 и два цветови варианта, черен и зелен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *