Viber въвежда нова полезна функционалност – „Бизнес чатове“

Споделете публикацията:

Популярната платформа за комуникация, Viber, въвежда нова функционалност първо в България сред европейските страни. Става дума за новия раздел Бизнес чатове, който ще е наличен за потребителите в приложението. В тази секция ще са видими всички съобщения и чатове между бизнеса и потребителите, което определено ще е по-удобно.

Новата функционалност ще бъде активирана автоматично след получаване на първото бизнес съобщение – например при потвърждение на поръчка от доставка на храна, известие от банка, специална оферта от магазин и т.н. За потребители, които са имали разговори с бизнес в миналото, новата папка „Бизнес чатове“ ще се появи веднага след актуализацията на последната версията на Viber.

Папката ще се намира сред останалите чатове на потребителя и в нея ще се съхраняват всички съобщения получени от брандове, по подразбиране. Това създава и едно допълнително ниво на сигурност за потребителя, тъй като всички съобщения, които се събират там ще бъдат само от верифицирани източници.

Можете да се последвате нашия канал във Viber!

Последни проучвания показват, че 71% от потребителите искат да има удобни начини за комуникация с бизнеса, а 95% от топ лидерите на компании, залагат като най-голям приоритет в стратегиите си именно клиентското преживяване. В България само за първото полугодие се вижда ръст от 50% сред всички изпратени бизнес съобщения и цели 79% ръст в разговорните съобщенията (поддръжка на клиенти; чат за направена поръчка и т.н.).

Междувременно става ясно още, че само в България са създадени близо 700 бизнес акаунта, а бройката продължава да расте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *