Международна премиера на серията Huawei nova 10

Huawei представи в международен план новата си серия смартфони nova 10, която включва два модела, nova 10 и nova 10 Pro. Засега няма индикации кога ще са налични у нас и с какви цени, но за Европа те са съответно 430 паунда (500 евро) и 630 паунда (730 евро). И двата телефона използват чипсет Snapdragon 778G 4G с 8GB RAM и 256GB памет за файлове, а софтуерно е заложено на EMUI с AppGallery.

С Multi-Vision Photography, nova 10 Pro идва с двойна предна камера. Единият обектив от фото-системата на предната камера включва първата в индустрията предна 60MP ултраширока камера с автофокус, поддържаща 100-градусово поле на заснемане и 4K видео. В допълнение, предната 8-мегапикселова портретна камера за близък план, отново първа в индустрията, поддържа 2X оптично увеличение и до 5X цифрово увеличение.

nova 10 Pro разполага и с първата в индустрията предна камера с мигновен автофокус – Instant AF с Quad Phased Detection (QPD). В съчетание с Portrait Close-up камерата и използването на автофокус върху основния обект, портретите в близък план вече постигат 150% увеличение в резолюцията. Технологията XD Fusion подобрява резултатите от мобилната фотография за всеки възможен сценарий – при предно или задно осветяване и снимки с висок динамичен обхват (HDR) за постигане на деликатни боке ефекти, помагайки на потребителите да заснемат ясни и висококачествени портрети в близък план.

Междувременно, основната камера на HUAWEI nova 10 Pro е оборудвана с 50MP Ultra Vision Photography. Тя използва цветния филтър RYYB на Huawei, който, в сравнение с обикновен сензор, увеличава приема на светлина с 40 процента. Камерата поддържа и Instant AF с QPD и технология за нулево забавяне на затвора (ZSL), която предлага идеални резултати при снимане в среда с ниска осветеност, и поддържа функцията AI Snapshot за заснемане на всеки момент и спомен.

HUAWEI nova 10 Pro може интелигентно да превключва фокуса към различни обекти и чрез функцията Showcase Focus обектите да бъдат ясно показани дори във влогове, заснети на закрито. Междувременно, технологията може да използва няколко камери на смартфона, за да снима едновременно, предлагайки комбинации от двете предни камери, предна и основна камера, както и снимане картина в картината. За снимки на открито с широки зрителни полета, потребителите могат свободно да регулират увеличението, за да заснемат лесно видеоклипове с 0,7X~5X приближение в допълнение към възможностите за двойно автоматично фокусиране на предната камера.

При видеозапис със задната камера, HUAWEI nova 10 Pro предлага функцията Follow Focus, която заключва и следва видео обекта. Дори ако обектът е временно скрит, фокусът ще остане върху него, когато той се появи отново пред камерата. Освен това, HUAWEI nova 10 Pro съчетава функциите за аудио проследяване, потискане на фоновия шум и широка цветова гама P3. Серията nova 10 включва и Petal Clip – приложение за създаване на видео с едно щракване, което включва motion фотография, видео стабилизиране, цветна градация, аудио извличане и технологии за редактиране за висококачествена влог продукция.

Серията HUAWEI nova 10 надгражда дизайна Star Orbit Ring до новия Star Orbit Craft, който добавя повече блясък и копринено докосване. HUAWEI nova 10 Pro е с дебелина от 7,88 мм и тежи 191 гр; докато HUAWEI nova 10 е още по-тънък и по-лек, с дебелина от 6,88 мм и тегло 168 гр. И двата модела постигат баланс между производителност и лесен и удобен за захващане дизайн.

Смартфоните от серия nova 10 вече се предлагат в цвят Starry Silver като допълват иконичния златен Star Orbit Ring. Серията се предлага и в цвят Starry Black.

nova 10 Pro поддържа 100W SuperCharge зареждане и е оборудван с Turbo Mode, който спомага за моментално зареждане. Необходими са само 10 минути, за да заредите телефона до 60% и 20 минути за пълно зареждане. nova 10 Pro идва и с технология за течно охлаждане (Ultra-Generation VC Liquid Cooling), която осигурява разсейване на топлината с по-добра скорост и равномерност. Той използва базирана на AI технология за измерване на температурата, която открива горещите точки по повърхността на телефона и оптимално преразпределя топлината, осигурявайки по-хладно и гладко потребителско изживяване.

Серията HUAWEI nova 10 поддържа 1,07 милиарда цвята, висока честота на опресняване на кадъра до 120 Hz, както и честота на дискретизация при докосване 300 Hz.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *