Apple iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заменят прореза в дисплея с отвор

Освен iPhone 14 и iPhone 14 Plus, Apple представи и новите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. И тук има сателитна свързаност за спешни случаи и засичане на катастрофи. Освен това и тези модели ще се продават в САЩ само с eSIM, но за Европа все пак има и SIM слот.

Основната визуална промяна е в замяната на прореза в дисплея за сметка на овален отвор, който е по-малък. Зоната е наречена Dynamic Island и може да се разширява за показване на различна информация свързана с функционалности или приложения. Там се показват и входящи обаждания, плейбек, известия и Face ID. От разширената функционалност ще се възползват и външни приложения.

Дисплеите са с диагонали 6.1 и 6.7 инча, като са с пикова яркост до 2000 нита на открито, а минималната честота е 1 херц. Добавена е и функционалност Always-On Display с уиджети, времето и Live Activities.

Основната камера вече има 48MP главен сензор с технология за сливане на четири пиксела в един. Това е новост за Apple, но решението е добре познато от света на Android. По подразбиране ще се снима в 12MP. Иначе блендата е f/1.78, а размера на пикселите 1.22μm/ 2.44μm. Налична е и второ поколение sensor shift стабилизация, както и опция за 2-кратен зуум чрез кроп. Има и нова 12MP ултраширокоъгълна камера с 1.4μm пиксели, както и телефото сензор с 3-кратен оптичен зуум.

В сърцето на новите попълнения е 4-нанометровият чипсет A16 Bionic, който има шестядрен централен процесор с 40% по-бърз от конкурентните модели. Наличен е и 16-ядрен неврален енджин, който може да изпълнява 17 трилиона операции в секунда, а и 5-ядрен графичен процесор.

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max ще се предлагат в черен, сребрист, златист и лилав цвят с памет до 1TB. Продажбите започват от 16 септември с цени от 999 и 1099 долара.

One thought on “Apple iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заменят прореза в дисплея с отвор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *