Шестото издание на Българският Гейминг Маратон е посветено на електронните спортове

Споделете публикацията:

Електронните спортове, или esports, са фокусът на шестото издание на Българският Гейминг Маратон, чиято кулминация ще се случи на 18 септември. Очакват ни над 1000 участници, вълнуващи турнири и големи тематични награди, това бяха част от акцентите, които организаторите коментираха по време на пресконференция по случай предстоящото събитие.

Българският Гейминг Маратон е онлайн фестивал за видеоигри, в който 42-ма утвърдени и изгряващи стриймъри от родната сцена играят на живо пред българската публика. Това е второто тематично издание на фестивала за тази година, което се организира от TDB Play в партньорство с Yettel, Logitech G, Predator и благотворителното движение #гудгейм. През юли в първото издание основен фокус взеха българските игри. По покана на организаторите 16 български гейм студиа се включиха, за да представят своите игри на живо и да споделят любопитни истории от света на гейминга в компанията на 25 стриймъри и тяхната аудитория.

От CS:GO през Brawl Stars и Clash Royale до Fall Guys, програмата на есенния Маратон обещава 11 турнира, изпълнени с много екшън и адреналин. Гейминг фестивалът ще бъде закрит от епичния турнир „Стриймърско меле“ с водещи Icaka и Dido_D, в който участващите популярни български стриймъри ще се изправят на живо и ще премерят сили в 4 рунда, за да си извоюват титлата „Най-добрият esports играч“. Турнирът ще се състои на 18 септември в 20:00 часа и ще се излъчва на живо в каналите на TDB Play в Twitch и Facebook.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.