YouTube може да изисква Premium абонамент за гледане на клипове в 4K

Скоро може да ви трябва YouTube Premium абонамент за повече от просто премахване на реклами, плейбек на заден фон и достъп до нови функционалности. Потребители в различни социални мрежи съобщават за това, че YouTube изисква Premium за гледане на видео в 4K резолюция.

Засега няма информация кои страни, устройства и клипове попадат в тези ограничения, но определено няма да се зарадвате ако това ограничение достигне и до вас. И все пак едва ли много от вас гледат в 4K, като основно се залага все още на Full HD.

Не е ясно и дали става дума за тест или по-обширно въвеждане на това ограничение. Иначе цената на Premium абонамента е 10.99 лв. на месец. Подобен ход на компанията не би бил изненадващ. По данни на YouTube, платформата има 50 милиона Premium и Music абонати към миналия септември.

Това обае е много малко в сравнение със Spotify Premium (188 милиона абонати) и Netflix (220.7 милиона абонати). На теория е възможно с новото ограничение да бъдат привлечени потребители, но предстои да видим как ще се развият нещата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *