Beetroot провежда безплатен Digital Accessibility Meetup

Споделете публикацията:

Beetroot е домакин на онлайн среща относно достъпността за български уеб разработчици в сряда, 12 октомври 2022. Събитието e подходящо за програмисти, QA специалисти, дизайнери и други ИТ специалисти. Участието в събитието е напълно безплатно.

Сесията, озаглавена „Beetup: Coding for Accessibility & Inclusion“ ще се проведе на английски език. Лектори на събитието ще бъдат Джей Мълън и Дейв Гибсън- тийм лийд и съответно основател на Accessibility.Works- бранд фокусиран върху универсален дизайн и одит на уебсайтове, уеб приложения и мобилни приложения.

Джоузеф (Джей) Мълън се запозна с дигиталната достъпност през 2003 г. От тогава той помага на компании и институции да направят своите уебсайтове, уеб и мобилни приложения и съдържание достъпни за по-широка публика. Освен това г-н Мълън обучава екипи и предоставя одити на компании от Fortune 100.

Максим Калашников, WordPress разработчик в Beetroot, е третият лектор на събитието. В ролята на модератор на срещата ще влезе Себастиан Щрайферт, ръководител на маркетинговия екип в Beetroot.

Експертите са готови да обсъдят всички аспекти на уеб достъпността по време на срещата- правни, социални и технологични, както и изискванията на WCAG при проектирането на дигитални продукти и произвеждането на съдържание.

Участниците ще имат възможност да получат и поглед върху някои практически инструменти и ресурси за обучение и акредитация. Всички участници са добре дошли да се присъединят към Q&A сесията след презентацията. Beetup: Coding for Accessibility & Inclusion ще се излъчва през YouTube, като се изисква регистрация на https://fb.me/e/2afjUs2DS .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *