TP-Link с първа 5G Wi-Fi 6 Mesh система на българския пазар

TP-Link вече предлага на българския пазар своето първо 5G-съвместимо устройство в продуктовата си гама—Wi-Fi 6 Mesh системата Deco X80-5G.

Оборудван с вграден 5G модем, Wi-Fi 6, TP-Link Mesh технология и VoLTE, Deco X80-5G предлага 5G връзки и скорости в Wi-Fi Mesh мрежа с покритие в целия дом. Всичко, което потребителите трябва да направят, е да поставят SIM карта.

Благодарение на 5G връзката скоростите на изтегляне са подобрени до 5 Gbps (на базата на R15 Sub-6GHz) – до 16,7 пъти по-високи от 4G LTE-Advanced и 33 пъти по-високи от 4G LTE. При това Deco X80-5G осигурява мобилни връзки с ниска латентност към всички потребителски устройства.

С технологията Wi-Fi 6, Wi-Fi mesh мрежите, създадени от системите Deco, са проектирани да предлагат значителни подобрения в зоната на покритие, скоростта и свързаността. Това означава, че потребителите могат да свържат своето устройство, лаптоп, смарт телевизор или конзола за игри към Deco X80-5G чрез кабел, за да им осигурят стабилни Gigabit връзки. Освен това и двата Ethernet порта могат да се използват за свързване на широколентови резервни точки за достъп, като обикновен безжичен рутер, а телефонният порт предлага VoLTE съвместимост, за да отговори и на телефонните нужди на потребителите.

Благодарение на Mesh технологията, устройствата Deco работят заедно, за да образуват единна Mesh мрежа с едно име и парола за предаване на сигнала до всеки ъгъл на дома. Телефонът, таблетът или лаптопът автоматично ще се свържат с най-близкия Deco модул.

Цената на един модул е малко над 2000 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *