Пет досадни технически проблема на безжичните слушалки и как да ги оправим

Споделете публикацията:

Безжичните слушалки са удобен и компактен аксесоар, с който по-голямата част от съвременните хора предпочитат да заменят традиционните видове с кабел. Макар че имат редица предимства за притежателите си, при този тип устройства се наблюдава тенденция за възникване на конкретни често повтарящи се технически проблеми, за които, слава Богу, често има съвсем лесно и непретенциозно решение. 

И така, кои са петте най-разпространени технически проблеми, наблюдавани при иначе така практичните безжични слушалки, с които ни се налага да се справяме периодично? 

Липса на аудио сигнал 

Обзалагаме се, че периодично на всеки ми се случва слушалките да се заинатят и въпреки най-добрите ни усилия да откажат да възпроизведат дори една-едничка музикална нота или какъвто и да е звук изобщо. Добрата новина е, че в повечето случаи неудобството е временно. 

За да излезем от ситуация, следва най-напред да проверим източника на звук, защото има шанс просто да не сме включили нищо да работи. След това може да опитаме да махнем и да поставим слушалките наново, за да подсигурим, че имаме необходимата връзка. Не на последно място, следва да приближим устройствата, за да оптимизираме сигнала.

Лошо качество на звука 

Има и случаи, в които се усеща влошено качество на аудиото и се чуват различни пукания и неестествени звуци, дори и прекъсвания. Ако сте инвестирали в по-висококачествени слушалки, не би следвало да ставате жертва на подобни събития, но ако това все пак се случи, проверете дали сте поставили приспособленията правилно на ушите и с движения не нарушавате Bluetooth сигнала от основното устройство.

Отказ за сдвояване с основното устройство

Това е една от най-често срещаните ситуации, от която се излиза относително лесно. Просто се уверете, че сте включили блутут функцията на телефона и сте поставили слушалките така, че да се активират правилно и устройството да ги засече. Ако нищо не помага, проверете в Интернет или техническите спецификации дали електрониките са съвместими. За съжаление, функционалното несъответствие е непреодолимо различие, което би изисквало замяна на целия чифт слушалки, така че ви препоръчваме да направите съответното проучване преди самата покупка.

Отказ за зареждане

Един от недостатъците на безжичните слушалки е необходимостта от тяхното периодично зареждане. Негативът може да се изостри, ако започнем да изпитваме проблеми и по време на процеса, което всъщност не е толкова необичайно. Най-честите причини са прах, замърсяване или неправилно свързване, така че поддържайте устройствата чисти и внимавайте как ги присъединявате към електрическата мрежа. Ако след няколко часа слушалките не са на 100% заредени, значи някъде нещо се е объркало и трябва да се коригира.

Статични шумове и често прекъсване на връзката

Повечето безжични слушалки се влияят от външни сигнали и в определен момент могат да започнат да отчитат прекалено много статични шумове, които да повлияят негативно на основния звук. Затова, ако попаднете в подобен сценарий, просто прекъснете връзката за 20-30 секунди и после сдвоете устройствата отново. Редуциране на разстоянието между тях също би помогнало. 

В случай че изпитвате чести прекъсвания на връзката, се уверете, че нямате други странични уреди, които да влияят на сигнала, имате достатъчно батерия и не сте свързани с други Bluetooth устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *