Две полезни функционалности в новата версия на Firefox

Споделете публикацията:

Като човек, който ползва Firefox като основен браузер, добавянето на полезни новости винаги е добра новина. Тази седмица Mozilla пусна версия 106 на браузера Firefox, като в него има няколко важни нововъведения.

Това включва възможност за добавяне на пряк път до режима Private Browsing, който включва повече защити за личните данни, като Total Cookie Protection и HTTPS по подразбиране. С него можете да браузвате почти инкогнито, поне по отношение на записването на съдържание на локално ниво и онлайн профилиране.

Може би най-важната добавка е на раздела Firefox View, който е в иконата на Firefox в горния ляв ъгъл на екрана на браузера. Тук са налични последните 25 затворени раздела, както и страници отворени на свързаните мобилни устройства. Това е полезна опция за тези от нас, които боравят с много страници и на различни устройства.

Има и нови цветови опции за бразуера, които са лимитирани и вдъхновени от колекцията Independent Voices. Поне на мен обаче те не ми допадат. Все пак ги изпробвайте, може пък на вас да ви допадне нещо.

Ще е възможно и писането на тескт, рисуване и добавяне на подпис в PDF.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *