Ново еко издание на Sony LinkBuds S

Споделете публикацията:

По-рано през годината Sony представи новите си напълно безжични слушалки LinkBuds S, а сега компанията анонсира и новото специално издание Earth Blue. Както подсказва и името, те са в син цвят, но освен това част от тялото и калъфа са изработени от рециклиран материал от смола, произведен от рециклирани пластмасови галони за диспенсъри за вода.

Материалът е оригинална разработка на Sony, като се получава и уникална мраморна шарка, която е различна за всеки чифт. Не само модел “Earth Blue”, но и цялата серия LinkBuds се предлага в опаковки, за които не е използвана пластмаса, а слушалките използват рециклирани материали от автомобилни части.

LinkBuds S версия “Earth Blue” ще се предлагат на цени от приблизително 279 лв. и ще бъдат налични в Европа от ноември 2022 г.

Зелени цели и инициативи

Sony Group разработва дългосрочен план за опазване на околната среда, наречен “Road to Zero”, чиято цел е да намали нейния екологичен отпечатък до нула до 2050 г. Като част от този план Sony изготвя средносрочните цели по опазване на околната среда “Green Management 2025”, които влизат в сила от фискалната 2021 до 2025 г. Целта е да се увеличи мащабът на прилаганите мерки, например чрез въвеждане на рециклирани пластмаси, намаляване на енергийното потребление на продукта, изключване на пластмасата от опаковките на новите малки продукти и въвеждане на енергия от възобновяеми източници.

Sony ще дари част от продажбите на всички слушалки от серията LinkBuds S Colours на Conservation International (CI) – международна НПО, която оперира в над 70 държави от 1987 г. насам, като създава възможност общностите да се грижат отговорно и устойчиво за природата и глобалното био разнообразие за по-добро бъдеще на човечеството.

Сумата от 2 USD от продажната цена на всеки продаден артикул ще бъде дарена за подкрепа на дейностите на CI по опазване на морската среда. Това означава, че по изчисления на Conservation International всяка покупка ще защити близо 58 824 квадратни метра от океана, което е площ, равна на приблизително 47 олимпийски басейна.

Функцията Multipoint за всички модели LinkBuds

За всички модели от серията LinkBuds ще бъде пуснато обновяване на софтуера, което ще позволи използването на функцията Multipoint Bluetooth, с която можете да се свържете към две устройства едновременно.

Всички модели от серията LinkBuds ще получат обновяване на софтуера през ноември 2022 г., за WF-1000XM4 това ще стане през зимата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *