Huawei Watch GT Cyber е с нестандартен подход

Huawei представи редица нови устройства в Китай, като сред тях е и смарт часовникът Watch GT Cyber, който се отличава с необичайна концепция. При него основата може да бъде поставяна в различни кейсове с каишки.

Дизайнът на часовника включва един хардуерен бутон, въртяща се коронка, и кръгъл AMOLED екран с диагонал 1.32 инча и гъстота на пикселите 352 ppi. Корпусът се захваща към кейса чрез магнити и прихващащ механизъм. Тази схема позволява още по-голяма степен на персонализиране с разнообразни каишки, като материал, дизайн и цветове.

Основната конструкция е в три варианта, керамичен, стоманен и композитни фибри. Теглото им е съответно 77, 59 и 58 гр. В софтуерно отношение е използвана познатата ни от други модели на компанията HarmonyOS. Поддържат се над 100 вида тренировки, а освен това се проследяват качеството на съня, нивата на кислород в кръвта и пулса.

Наличен е вграден GPS, а зареждането е безжично, Qi. С един заряд се постигат до 7 дни автономност или 4 дни при по-сериозно натоварване. Смарт часовниците са с рейтинг на водоустойчивост 5ATM. Освен това обаче те могат да функционират и в екстремни температури от -20℃~+45℃.

Часовникът дебютира в Китай, като предстои да видим дали ще достигне и до други региони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *