HUAWEI обяви резултатите си за Q3

Китайският гигант Huawei публикува резултатите от дейността си за първите девет месеца на тази година. Компанията е реализирала приходи от 61,69 млрд. USD, което е в съответствие с очакванията на ръководството. Маржът на печалбата от основния бизнес на технологичния лидер бележи подобрение достигайки 6,1% за третото тримесечие, спрямо обявените през юли 5% за второто тримесечие на годината.

„Общото ни представяне e в съответствие с прогнозните очаквания“, коментира Ерик Сю, ротационен председател на Huawei. „Бизнесът ни с крайни устройства започна да се стабилизира, а този с ИКТ инфраструктура поддържа стабилен растеж. Занапред ще продължаваме да инвестираме в привличането на талантливи кадри и в научноизследователска и развойна дейност, за да изведем конкурентоспособността на нашите продукти на още по-високо ниво. Както винаги, ще останем фокусирани върху нуждите на нашите клиенти и обществото, и предоставянето на стойностни продукти и услуги за всички.“

Малко по-рано този месец бе и премиерата на най-новия флагман на компанията Mate 50 Pro, който оглави класацията на DXOMARK за най-добра камера, достигайки нов рекорден за смартфон резултат от 149 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *