Все повече iPhone-и ще се произвеждат в Индия

Подизпълнителят на Apple, Foxconn планира да увеличи четирикратно работната си сила във фабриката си за производство в Индия през идните две години. Компанията влезе в новините с ограниченията в производството на смартфоните iPhone заради мерките срещу коронавируса в Китай.

Служителите в Индия ще се достигнат 70 000, като за целта ще бъдат наети 53 000 служители. За сравнение в китайската фабрика на компанията работят около 200 000 човека. Новият ход ще е в тон с желанието на Apple да измести производството на iPhone извън Китай.

Заводът на Foxconn в индия заработи през 2019 г., а тази година в него се произвежда и iPhone 14. Тук се произвеждат устройства и за други компании. Иначе с разширението ще се помогне за справянето с по-високото търсене на iPhone, включително и за местния пазар в Индия.

Според анализатор от JP Morgan, Apple може да произвежда един от четири iPhone-а в Индия до 2025 г. Освен това 25% от всички останали продукти на компанията, включително Mac, iPad, Apple Watch и AirPods ще се произвеждат извън Китай до същата година, спрямо 5% в момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *