Technics SL-G700M2 е нов мултифункционален цифров аудио плейър

Споделете публикацията:

Technics представи SL-G700M2, наследник на Super Audio CD плейъра SL-G700. Мултифункционален цифров плейър, който поддържа огромно разнообразие от цифрови аудио носители, налични днес, включително MQA, многобройни аудио източници с висока резолюция и голямо разнообразие от услуги за поточно предаване (стрийминг) на музика, SL-G700M2 надгражда своя предшественик с множество подобрения по отношение на производителността и качеството на звука.

SL-G700M2 е оборудван с високопрецизен цифрово-аналогов преобразувател, наречен High Precision Coherent D/A Converter, който е създаден в резултат от обединяването на тези технологии. High Precision Coherent D/A Converter преобразува цифровите стойности в аналогови сигнали с най-висока точност, преди да ги изведе към усилвателя. Състои се от три компонента: кохерентна обработка; високопрецизен цифрово-аналогов преобразувател с двойна моно конфигурация; и собствена усилвателна схема с дискретни елементи.

Кохерентната обработка подобрява възпроизвеждането на импулсните сигнали чрез минимизиране на отклоненията в амплитудата и фазата, които възникват по време на процеса на цифрово-аналогово преобразуване, при PCM сигнали до 192 kHz, използвайки собствен алгоритъм за цифрова обработка на сигналите. Резултатът е повишаване на чистотата на звука и по-прецизен звуков образ.

Цифрово-аналоговият преобразувател при SL-G700M2 е реализиран с нов чип: двойният ESS ES9026PRO. Във филтърната верига след цифрово-аналоговото преобразуване е използвана усилвателна схема с дискретна конфигурация. Моделът е оборудван с многостъпално безшумно захранване, което използва специално разработени технологии.

SL-G700M2 използва високочестотно импулсно захранване от приблизително 300 kHz, използвано преди това за аналоговите схеми на интегрирания усилвател от референтен клас Technics SU-R1000.

Той поддържа възпроизвеждане на висококачествения дисков формат Super Audio CD и разполага със специален режим “Pure Disc Playback” за възпроизвеждане на SACD/CD с максимално високо качество на звука. SL-G700M2 предлага възможност за пълно декодиране и възпроизвеждане на MQA файлове и MQA-CD дискове. Поддържат се и различни други формати с висока резолюция, включително възпроизвеждане на файлове с WAV/AIFF до 384 kHz/32 bit, FLAC/ALAC до 384 kHz/24 bit и DSD до 11.2 MHz.

Има и вграден Google Chromecast, позволяващ използване на широка гама от услуги за поточно предаване на музика от приложения, поддържащи Chromecast. Също така се поддържат и технологиите за безжична връзка Apple AirPlay 2, Wi-Fi и Bluetooth. Плейърът е оборудван и с нов USB-B порт, който позволява постоянна връзка с мрежов аудио сървър или компютър за възпроизвеждане на звукови източници с висока резолюция от свързаното устройство.

Отвътре SL-G700M2 е разделен конструктивно на четири секции, независими една от друга – захранващ блок, цифров интерфейс, аналогови схеми и дисково устройство. Отвън плейърът има алуминиев преден панел с дебелина 7mm и алуминиеви странични панели с дебелина 3mm, както и гравирано лого на Technics за стилен и висококачествен дизайн.

SL-G700M2 ще се предлага на европейския пазар от ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *