ONE wallet by Postbank вече и в Huawei AppGallery

Магазинът за приложения Huawei AppGallery вече включва и услугата ONE wallet by Postbank, давайки достъп на потребителите до още една финансова услуга. Решението се предлага както за клиенти на Пощенска банка, с поне един активен банков продукт (сметка или кредитна карта), така и за потребители с платежни инструменти, издадени от друга банка.

Услугата предоставя възможност за извършване на безконтактни картови разплащания и парични преводи през телефон, като фокусът е върху удобството, сигурността и контрол, които предоставя на ползвателите.

Регистрираните потребители имат възможност да извършват безконтактни картови разплащания чрез своя смартфон във всички търговски обекти в страната и в чужбина, в които е наличен безконтактен ПОС терминал, като могат да разчитат на високото ниво на сигурност и защита при използване на приложението. Мобилният портфейл позволява още извършване на безплатни бързи преводи, в лева, между регистрирани в приложението потребители, по мобилен номер на получателя, както и парични преводи, в лева, по IBAN на сметка, водена от банката или друг доставчик на платежни услуги. За ползвателите – регистрирани клиенти на Банката, с поне един активен банков продукт, приложението дава възможност и за извършване на парични преводи към карти, издадени от Пощенска банка, по номера на картата.

Осигурена е и възможност за блокиране/ разблокиране на всяка една карта, издадена от банката и регистрирана в приложението, в допълнение към опцията за избор на конкретни канали (АТМ/ПОС/интернет), в които да се забрани или ограничи употребата на дадена карта. Възможно е залагане на допълнителни по-ниски лимити, в допълнение на страндартните за продукта, както и ограничаване на използването на картата по регион (България, Европа, Свят). Друга полезна функционалност на мобилния портфейл е тази за добавяне на карти за лоялност само чрез сканиране на бар кода им, за да не се налага да ги носите с вас.

ONE wallet by Postbank осигурява гъвкави възможности за активация – потребителите, клиенти на Пощенска банка могат да се регистрират като използват своите данни за вход в интернет банкирането на банката (e-Postbank) или като въведат в приложението данните на някоя от своите банкови карти, издадени от Пощенска банка. След потвърждение на регистрацията, всички карти и сметки на клиента се визуализират автоматично в приложението.

Ползвателите на One Wallet by Postbank могат да извършват безконтактните разплащания чрез мобилни устройства, с налична и активирана NFC функционалност и отговарящи на минималните техническите изисквания за инсталиране на приложението. Преводи и безконтактни плащания могат да бъдат направени както чрез дигиталната карта, която се предоставя от банката, без такси за издаване и обслужване, след регистрация в приложението, така и от всяка друга карта, издадена от Пощенска банка, регистрирана в мобилния портфейл, според избора на клиента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *