Единен индекс на недвижимите имоти за продажба в България

Родният пазар на недвижими имоти претърпява истинско изпитание през последните две години. От период на нажежаване и рекорден брой сделки непосредствено след пандемичните локдауни, до рязко намаляване през последните два месеца на 2022. Исторически обаче в България нямаше истински иновации в процеса на намиране и купуване на имоти от доста време.

Една нова платформа за недвижими имоти се роди точно в период на пандемията и в момента набира скорост. Realistimo.com е портал за недвижими имоти, където са събрани, както обяви от частни лица и професионални брокери, така и търгове на имоти.

Докато до скоро търсенето и предлагането от имоти беше сравнително лесен процес, то при търговете нещата бяха по-различни. Търговете са много различен сегмент при недвижимите имоти, защото цените им могат да бъдат много под пазарната им цена. Някои търгове предлагат емблематични сгради или цели комплекси. Друга специфика е, че има стриктни правила за провеждане според различната институция, която продава имот на търг.

Тъй като търговете обикновено се провеждат от различни институции, всяка от тях ги публикува в собствен сайт и в повечето случаи с труден начин за търсене.

Реалистимо събира търговете в лесен за боравене интерфейс и търсачка по локация и по параметри на сделката, за да може всеки инвеститор лесно да стигне до тези различни обяви.

Към момента в списъка с недвижими имоти в София на Реалистимо са добавени обяви, както от индекса на частните съдебни изпълнители, така и от държавни съдия изпълнители, държавни компании, НАП търгове, синдици, общини и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *