Lenovo представя ThinkPad X1, ThinkVision и Lenovo Go Power Hybrid

Броени дни преди CES 2023, Lenovo представи най-новите си лаптопи ThinkPad X1, създадени от рециклирани материали и снабдени с революционен софтуер Lenovo Commercial Vantage, подчертаващ функциите, които подобряват енергийната ефективност. А новото приложение Lenovo View, предлага усъвършенствана технология за още по-добро качество на видео изображението и инструменти за съвместимост и сигурност.

Най-новата линия монитори на ThinkVision изпъква с ултра-ярките мини-LED дисплеи ThinkVision P27pz-30 и P32pz-30, следвани от новата T-серия VOIP монитори на ThinkVision, създадени за хибридна работа, с интегрирана функционалност за Microsoft Teams, 5MP камери, двойни микрофони и високоговорители. Lenovo също така представи своите най-нови 4K ThinkVision P-серия монитори от професионален клас, както и Lenovo L-серията монитори за домашна употреба. Ефективна хибридна екосистема са и новите аксесоари на Lenovo, като уникалната Lenovo Go Desk станция, уебкамерата Lenovo Go 4K Pro и комбото Lenovo професионални безжични зареждащи се комбо клавиатура и мишка.

Следвайки визията си за постигане на нулеви нетни емисии до 2050г. В съответствие с инициативите на Science Based Target, Lenovo продължава да се фокусира върху подкрепата на кръгова икономика чрез увеличаване използването на рециклирани материали в своите продукти и опаковки и колаборация с различни партньори с цел повишаване на енергийната ефективност на своите устройства. Това включва работа с доставчици и глобални логистични контрагенти за намаляване на емисиите, отделяни по веригата на доставки, и използване на всяка възможност за повишаване енергийната ефективност.

Устройствата ThinkPad X1 – 30 години иновации

30 години по-късно, ThinkPad еволюира и продължава да задава стандартите за издръжливост, продуктивност, производителност и потребителско изживяване. Навлизайки в новата ера на компютрите, доминирана от необходимостта за по-устойчиво бъдеще, ThinkPad насочва фокуса си към дизайн и инженеринг на хардуер и софтуер, подкрепяйки визията на Lenovo за нулеви нетни емисии.

ThinkPad X1 Carbon Gen 11, ThinkPad X1 Yoga Gen 8 и ThinkPad X1 Nano Gen 3 са с рециклирани материали в определени компоненти:

• ThinkPad X1 Carbon Gen 11 е с 90% рециклиран магнезий в подложката за китки и 55% рециклиран алуминий в долния корпус
• ThinkPad X1 Nano Gen 3 е с 90% рециклиран магнезиев хибрид в подложката за китки, както и в долния корпус
• Опаковката за продажба на дребно на тази серия е от 100% бамбук и захарна тръстика, кафявата опаковъчна кутия е от опаковка без пластмаса с 90% рециклирано и/или и/или FSC сертифицирано съдържание, а новите ThinkPad X1 са с Post Consumer Content (PCC).
• Всички ThinkPad лаптопи отговарят и на изискванията на Lenovo CO2 Offset Service.

В допълнение към увеличеното използване на рециклирани материали, усилията на Lenovo за енергийна ефективност се простират и до използването на собствените си продукти. Новото приложение Lenovo Commercial Vantage демонстрира още по-нагледно инвестициите на компанията в подкрепа на бизнеса да управлява въглеродния си отпечатък. Интуитивният софтуер има за цел да насочва и насърчава потребителите да активират определени настройки, които са предназначени да подпомогнат намаляването на консумацията на енергия или да удължат живота на самите компоненти.

Приложението Lenovo View предоставя превъзходен набор от интелигентни функции, предназначени да помогнат на потребителите да отключат силата на интегрираната камера, за да подобрят изживяването при видео разговори, да подобрят сигурността и дигиталното здраве.

Флагманите ThinkPad X1 Carbon Gen 11, X1 Yoga Gen 8 и X1 Nano Gen 3 продължават да пишат история и отново предоставят несравнима производителност и продуктивност чрез неподражаем дизайн, който съчетава форма и функция с основополагощото инженерно ноу-хау. Бизнес потребителите се нуждаят от лаптопи, които им помагат да преминават от пощенската си кутия през презентации и електронни таблици, до активно участие във видеоконференции, като през цялото време са спокойни, че личните им данни и поверителността са възможно най-защитени.

Най-новите ThinkPad X1 помагат за осигуряването на работна среда без стрес, която е високо продуктивна и ефективна и която подпомага по-целенасоченото мислене. В допълнение към функциите за дигитално здраве, включени в Lenovo View, дисплеите с ниско излъчване на синя светлина, сертифицирани от TÜV Rheinland и със зашеметяващата OLED опция с активиран Dolby Vision, могат да помогнат за намаляване на напрежението и умората на очите. AI видео подобренията и смарт функциите за видеоконференции са подобрени от пакета Dolby – с Dolby Atmos аудио и Dolby Voice с AI шумопотискане, създавайки внушително аудио изживяване.

Създаването на изключително потребителско изживяване с по-устойчиви материали изисква безмилостен фокус върху съвършенството на дизайна, хардуера и софтуера. Новото поколение на ThinkPad X1 предлага, без съмнение, иновативни и смарт софтуерни функции, поставяйки фокус върху продуктивността и изцяло ориентираната към клиента концепция.

Ефективното работно място е продуктивно работно място

Унифицираните видео комуникации се превърнаха в норма в ежедневната ни работа, независимо дали е от офиса, у дома или някъде по средата. Проблемите обаче остават едни и същи – лошото видео и лошото осветление често са основната причина за разочарованието на потребителите. Не и с Lenovo Go Desk станция с уеб камера. Уникалното хибридно работно решение съчетава сертифицирана 4K камера, регулируема настолна светлина, въртящо се рамо, разширителен хъб и Qi безжично зарядно устройство – всичко в едно иновативно устройство, предназначено да отговори на потребителските нужди.

Камерата, която се предлага и като самостоятелна уеб камера Lenovo Go 4K Pro, е създадена за видеоконференции и стрийминг с висока разделителна способност. Тя включва автоматичен фокус и автоматично кадриране с избираемо зрително поле, автоматично регулиране на околната светлина и максимална разделителна способност до 4K при 30 кадъра в секунда. За допълнителна сигурност камерата разполага с физически капак (privacy shutter) за поверителност.

Lenovo Go Desk станцията, в допълнение към горната камера, има гъвкаво рамо с регулируема височина и въртящо се рамо с вградена светлина, която може да се променя, в зависимост от околното осветление. Това универсално рамо със светлина и камера може да се регулира в почти всяка посока, за да се постигне перфектната „сцена“, дори може да бъде насочвано надолу, при демонстрации на живо или скициране, например. Type-C портът е наличен в предната част.

За да завършат настройката на хибридно бюро, потребителите, които предпочитат клавиатура в пълен размер и прецизно взаимодействие с мишка, могат да изберат Lenovo професионални безжични зареждащи се комбо клавиатура и мишка. С вградени акумулаторни батерии, стилната комбинация за професионалисти се отличава с елегантен и съвременен завършек и безпроблемен суич за свързване към до три устройства с поддръжка на 2.4G чрез унифициран ключ или двоен Bluetooth. Клавиатурата осигурява удобни клавиши с висока отзивчивост и почти безшумно изживяване при писане, докато мишката разполага с осем бутона, пет от които са програмируеми чрез софтуер, и регулируем DPI (точки на инч) до 4000. А най-добрата новина е, че е създадено с помощта на минимум 65% PCC пластмаса.

ThinkVision мини-LED монитори (P27pz-30 и P32pz-30)

Надграждайки своето мини-LED портфолио, Lenovo представя новите си монитори ThinkVision P27pz-30 и P32pz-30. Осветени от хиляди миниатюрни светодиоди, тези монитори разполагат с 1152 зони на затъмняване, което минимизира ефекта на замъгляващия ореол, който може да се появи около обектите на екрана, и позволява по-ярък цветови контраст с по-дълбоко черно и по-ярко осветени зони.

Мониторите ThinkVision мини-LED дават на потребителите възможност за връзка между различни устройства и скоростта на трансфер на данни, от която се нуждаят, за да бъдат по-продуктивни и ефективни. Екологични в своя дизайн, ThinkVision мини-LED мониторите са направени с рециклирани материали. Те са и първите монитори на Lenovo с опаковка без пластмаса и отговарят на изискванията на Lenovo CO2 Offset Service.

ThinkVision VoIP монитори (T27hv-30, T24mv-30 и T24v-30)

Проектирани за съвременната работна среда, най-новото поколение ThinkVision VoIP монитори на Lenovo включват интегрирани, целенасочени функции, които едновременно подобряват и опростяват преживяването при виртуални срещи. С подобрена камера с висока разделителна способност 5MP9 и инфрачервен (IR) обектив, плюс отделен RGB обектив и капак (privacy shutter) за поверителност, вградени двойни микрофони с анулиране на шума от околната среда и два интегрирани 5W високоговорителя, потребителите ще се насладят на по-отчетливо изживяване при видео разговорите.

Новост за това поколение обаче е и специалният бутон Microsoft Teams, който незабавно стартира приложението за видео разговори. По-лесно от всякога, потребителите могат бързо да преминат към следващото си обаждане и дори да контролират силата на звука и функциите за заглушаване с простичко натискане на лесни за намиране бутони, разположени в предната част на монитора. За още по-бързо начало на работния ден, потребителите имат опция за още по-сигурно и автоматично влизане с Windows Hello.

Всички тези подобрени функции, уникални за новото поколение, могат да бъдат намерени на 27-инчовия QHD ThinkVision T27hv-30 монитор, както и на по-малкия 23,8-инчов FHD ThinkVision T24mv-30. И двата включват USB-C порт. За подобно интегрирано VoIP изживяване, което не е толкова многофункционално, потребителите могат да изберат монитора ThinkVision T24v-30 с неговия 23,8-инчов FHD IPS дисплей и USB-B стандартен upstream порт.

ThinkVision P32p-30 и P49w-30 монитори

Към новите допълнения в своето портфолио ThinkVision, Lenovo представя и най-новите си първокласни дисплеи от професионален клас, Eyesafe Certified 2.0 ThinkVision P32p-30 и P49w-30 монитори.

ThinkVision P32p-30 е 31,5-инчов, 4K UHD монитор, създаден за тези, които очакват най-висок ранг на резолюция. Богатите цветове, които се излъчват от този 3-странен дисплей без граници, са резултат от неговата IPS функция и двойни цветови стандарти, които произвеждат по-точно и реалистично изображение на цветовете, което не е изкривено от технологията за естествена слаба синя светлина в него. С множество опции за свързване, този монитор поддържа ThinkVision VoIP Modular Stack10, предлага порт за RJ45 с подобрени функции за сигурност и има два мощни Thunderbolt™ 4 порта за бърз трансфер на данни и зареждане чрез един кабел. С широк диапазон на повдигане, потребителите могат да регулират стойката до най-удобния ъгъл на гледане.

Монитори Lenovo L27i-40 и L24m-40

За домашната работна сред Lenovo представи две елегантни нови допълнения към своето портфолио от монитори от клас L. Отличаващ се със стилна стойка с облачно сива метална рамка, която ще украси всяко работно пространство, мониторът Lenovo L27i-40 е следващото поколение на основната линия 27-инчови дисплеи на Lenovo. Този тънък, 3-странен, почти без ръбове IPS дисплей предлага подобрено аудио и визуално изживяване, благодарение и на два интегрирани 3W високоговорителя и разширена 99% sRGB цветова гама. Допълнителните щрихи включват два HDMI порта, както и основа от теразо, която има както слот за смартфон, така и отворено пространство, където потребителите могат да съхраняват дребни неща от първа необходимост, като любимата си писалка за лесен достъп, когато е необходимо.

Новият монитор Lenovo L24m-40 е проектиран да предложи на работещите от вкъщи атрактивен и ефективен отговор на нуждите от забавление, но и продуктивност. Неговият 23,8-инчов FHD дисплей разполага с IPS панел, технология за естествена ниска синя светлина и 99% sRGB цветова гама. С два вградени 3W високоговорителя, мощност до 75W и USB хъб с подходящи портове за поддръжка на множество устройства, включително USB Type-C, потребителите могат да свързват с монитора устройствата, от които се нуждаят, включително поддържаната Lenovo LC50 Monitor Webcam12 за по-ефективно изживяване при виртуални разговори.

И двата продукта разполагат с технология за естествена слаба синя светлина и са сертифицирани по най-новия стандарт Eyesafe Display Requirements 2.0. Освен това, основата на всеки монитор (включително теразовата основа на монитора Lenovo L27i-40), стойката и задният корпус са направени от 85% рециклирана пластмаса (PCC).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *