Meta потвърждава отдадеността си към метавселената

Meta остава отдадена на метавселената, въпреки загубите, които търпи към момента в това отношение. Компанията планира да инвестира 20% от общите си разходи към подразделението Reality Labs през 2023 г., като половината ще са директно в инициативи в областта на добавената реалност, колкото и миналата година.

Meta отчете загуби на стойност 9.4 млрд. долара през трите тримесечия на настоящата година от Reality Labs. Наливането на още пари е логично, тъй като досегашните инвестиции биха били напразно. От компанията отбелязват, че дневно активните потребители са на най-високите си нива.

На фона на загубите са разработени фундаментални продукти, които ще са в основата на бъдещи решения. Сред тях е и шлемът Quest Pro за смесена реалност и проследяване на очите и лицето, който ще послужи и на разработчиците за създаване на нови приложения. На фона на това инвеститорите на компанията ще трябва да запазят търпение, тъй като може да отминат години преди направлението да стане доходоносно.

В краткосрочен план Reality Labs работи върху подобряване на аватарите си, които към момента са доста базови. Следващата година обаче се очаква развитие в тази насока. Освен това в помощ на метасвета Horizon Worlds ще пусне Meta Question Gaming Showcase през пролетта и ще анонсира наследника на Meta Quest 2 по някое време през годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *