Avatar: The Way of Water с над милиард долара приходи

Avatar: The Way of Water (Аватар: Пътят на Водата) е генерирал приходи от 1.17 млрд. долара (2.14 млрд. лв.) в световен мащаб. Това е третият филм с приходи над милиард долара от настъпването на пандемията досега, като Spider-Man: No Way Home постигна 1.9 млрд. долара, а Top Gun: Maverick отбеляза 1.5 млрд. долара.

В сряда филмът генерира 20 млн. долара в САЩ, достигайки общо 358 млн. долара. Международните продажби вече са 810.6 млн. долара. Новата продукция на Джеймс Камерън обаче е с най-големи приходи извън САЩ през 2022 г. Успехът на продължението на хитовия оригинал от 2009 г. идва на фона на редица издънки през изминалите години на заглавия с големи очаквания като Morbius, Black Adam и The Northman.

Със засилващата се конкуренция от стрийминг платформите, зрителските навици се променят и все по-малко хора ходят в киносалоните. Според Камерън, The Way of Water трябва да е четвъртият или петият филм с най-големи приходи, за да се изплати. Най-вероятно цифрата за тази цел е около 1.4 млрд. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *