Samsung представи новата си гама Neo QLED, Micro LED и OLED телевизори

Samsung представи в рамките на CES 2023 новите си гами телевизори Neo QLED, Micro LED и OLED. Новите Neo QLED 8K и 4K на Samsung включват подобрения Neural Quantum Processor, който поддържа Quantum Mini LED подсветка с 14-битa обработка и AI мащабиране. Налични са и технологиите Shape Adaptive Light Control и Real Depth Enhancer Pro за триизмернa, реалистична картина.

Auto HDR Remastering използва изкуствен интелект, за да анализира и прилага ефекти в реално време с висок динамичен обхват (HDR) върху съдържание със стандартен динамичен обхват (SDR). През 2023 г. едночиповия модул SmartThings Zigbee & Matter Thread ще бъде директно вграден в продуктите на Samsung.

Гамата Micro LED за 2023 г. предлага нови модели, вариращи от 50 до 140 инча. Благодарение на своята модулна система, Micro LED не е обвързан с форма, съотношение и размер, което го прави напълно персонализируем. В допълнение, той идва без рамки.

Гамата OLED на Samsung за 2023 г. вече е налична в размери 55, 65 инча и новите ултра големи 77-инчови модели. Най-новата OLED гама на Samsung идва с технология Quantum Dot, която е разработена за Neo QLED на Samsung, както и с Neural Quantum процесори, за да запази основните силни страни на OLED технологията, като същевременно оптимизира досегашните ограничения по отношение на яркостта и цветовете.

Разширената гама идва с честота на опресняване от 144Hz и всички интелигентни функции, типични за Samsung. И за първи път в рамките на OLED гамата, новите OLED модели на Samsung идват със сертификат FreeSync Premium Pro на AMD за най-доброто OLED гейминг изживяване.

През 2023 г. ъпдейтите за GameBar 3.0 с MiniMap Sharing и Virtual Aim Point правят изживяването за всеки геймър още по-добро. Споделянето на MiniMap позволява на играчите да виждат миниатюрна схема на играта – като на длан, независимо от дисплея. Virtual Aim Point пък е предназначена за игри, при които потребителите играят от гледната точка на своя поглед (first-person shooters – FPS). Тази технология позволява на играчите да бъде още по-прецизни и да се целят по-точно.

В гамата за 2023 г. Samsung ще замени 20% от частите на елементи, използвани в захранваното със слънчева енергия дистанционно управление, с рециклирана пластмаса, произведена от отпадъци от океански води. В допълнение, за основните части на захранващата платка се използват рециклирани алуминиеви кенчета и мед. Така се заменят приблизително 12% от използваните досега оригинални материали.

Чрез SmartThings, телевизорите на Samsung 2023 поддържат режим AI Energy Saving Mode, който помага на потребителите да пестят повече енергия по нови начини. Услугата SmartThings Energy Service на телевизорите помага за намаляване на въглеродния отпечатък на свързаните устройства с лесни промени, като автоматично превключване към енергоспестяващ режим на определени уреди, когато не се използват. А с 3D Map View ще бъде по-лесно потребителите да получат цялостна представа за свързаните устройства и на практика да пестят енергия.

През 2023 г. концепцията на Samsung за екосъобразни опаковки намалява използваното за печат мастило до минимум. Samsung използва хартиена лента, за да намали употребата на пластмаса в своите опаковки. Освен това размерите на опаковките ще бъдат направени по-малки, за да се намалят общите въглеродни емисии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *