Bosch.IO става Bosch Digital

Bosch.IO, подразделението на Група Бош за проекти в областта на Интернет на нещата (IoT) и изкуствения интелект (AIoT), става Bosch Digital след планирана реорганизация, която цели да ускори дигиталната трансформация на компанията. Bosch.IO и IT звеното на Групата ще бъдат обединени под съвместно управление и ще формират нов корпоративен сектор, наречен Bosch Digital.

Чрез тази промяна се обединяват IT и софтуерната експертиза на двете дивизии, за да бъде посрещнато все по-нарастващото търсене на дигитални решения и системи за свързаност в Бош.

През ноември 2022 на форума Bosch Connected World Група Бош обяви кампания за дигитализация – доставчикът на технологии и услуги планира да инвестира 10 милиарда евро в дигитализацията и свързаността до 2025 година.

Bosch.IO България има дълга история на българския пазар. Компанията е основана през 1997 година в Кьолн с името ProSyst и специализира в разработването на софтуер за гейтуей и мидълуер за Интернет на нещата. Офисът в София се открива през 1998 година. През 2015 година Бош придобива ProSyst, а през 2020 компанията е преименувана на Bosch.IO. В момента в софийския офис работят над 250 технологични експерти с опит в целия спектър на софтуерните разработки. Компанията е един от ключови ИТ играчи и е сред най-предпочитаните работодатели на българския пазар.

„Трансформирането в Bosch Digital ще предостави на настоящите и бъдещите ни колеги още по-големи възможности за кариера и развитие, тъй като компанията непрекъснато разширява своите компетенции с различни проекти и продукти. Ние сме в основата на дигиталната трансформация на Група Бош“, коментира Синиша Джукич, генерален мениджър на Bosch Digital България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *