A1 вече предлага VoLTE роуминг и в САЩ

А1 добави нова дестинация, където клиентите на телекома могат да ползват услугата VoLTE роуминг. От днес всички абонати на А1 със съвместимо устройство, които са в роуминг в САЩ и ползват мрежата на AT&T, могат да провеждат разговори по 4G/5G мрежа.

При нея разговорът се осъществява по 4G или 5G мрежа чрез пакети от данни, което осигурява разговори с високо качество, по-бързо свързване и възможност за едновременното провеждане на телефонни разговори и 4G/5G достъп до интернет. Първоначално VoLTE роуминг стартира за клиентите, които се намират в роуминг в Австрия и ползват мрежата на A1 Австрия.

От близо година операторите в САЩ постепенно закриват 2G и 3G мрежите си, като AT&T вече предлага само 4G/5G и съответно гласови услуги само през VoLTE. До края на януари 2023 г. се очаква А1 да стартира VoLTE роуминг и с T-Mobile САЩ.

Услугата VoLTE е достъпна без допълнително заплащане за всички абонати на телекома, които имат съвместимо устройство и SIM карта. Тя не изразходва от включените мегабайти на максимална скорост от плана и веднъж активирана от настройките на смартфона, VoLTE работи както в България, така и в роуминг, в страните, в които услугата се поддържа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *