Hardcore Game Jam се завръща в София през февруари

Hardcore Game Jam, 48-часово предизвикателство за създаване на видео игри, насочено към хардкор game dev феновете, се завръща за трето издание този февруари (3-5 февруари) в Sofia Lab.

Събитието е част от Global Game Jam (GGJ), ежегоден хакатон за разработка на игри (видео и настолни), който се провежда едновременно в цел свят вече 14 години. Hardcore Game Jam е единствената локация на Global Game Jam 2023 в София, а другите български градове, част от инициативата са Пловдив, Габрово, Велико Търново и Бургас. На всяка локация участниците се събират за 48 часа, за да разработят игри в малки отбори по зададена на глобално ниво тема, която е еднаква за всички джемове и се обявява в деня на GGJ.

В рамките на един Hardcore game jam уикенд (3-5 февруари) дизайнери, програмисти, саунд дизайнери и други професионалисти, не само от технологичната сфера, ще се съберат, за да се забавляват и изпитат уменията си в създаването на прототипи на игри за изключително кратък период от време – само 48 часа.

Hardcore Game Jam е отворен за всички, които се интересуват от темата – входът за хакатона е свободен, но изисква предварителна регистрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *