Viber въвежда Бизнес профили

Rakuten Viber обяви старта на нов продукт като част от стратегията си за супер-приложение: Бизнес профили за компании. Нововъведението обединява на едно място ключова информация, необходима на клиентите, за да взаимодействат с даден бранд

Това включва описание на услугите, които компанията предлага и групиране на всички съществуващи чатове между клиента и бранда на едно място:

● Бизнес профилът съдържа името и логото на бранда, син верификационен знак, описание, контакти и канали за комуникация, достъпни чрез Viber;
● Брандовете могат да добавят до три физически адреса, линк към уебсайт, телефонен номер и описание до 1000 знака;
● Потребителите могат да търсят Бизнес профили чрез въвеждането на ключови думи в полето за търсене във Viber.

Бизнес профилите са публични по подразбиране, което прави откриването им лесно и дава възможност на потребителите проактивно да започнат комуникация с бранда. Те могат да изберат най-подходящия канал за комуникация с компанията от Бизнес профила ѝ, който представлява своеобразен мини-уебсайт във Viber. От другата страна, брандовете могат да организират по-ефективно разговорите с клиентите си на едно място с подобрено преживяване и за двете страни.

Бизнес профилите имат син знак, който гарантира, че потребителите взаимодействат с официални и сигурни бизнеси. Viber ще продължи да разширява функционалностите и планира да добави повече канали за комуникация с брандове (например чатботове), както и да интегрира допълнителни услуги, предлагани от бизнесите. По-късно през годината се планира и специално предложение, насочено към малкия и среден бизнес.

Новият продукт излиза след пускането на Бизнес чатове, папка за всички верифицирани Бизнес съобщения от компании, която Viber представи в България през септември месец миналата година. Сравнително новата функционалност има над 85,000 уникални потребители, които я използват всеки ден и е с положителна тенденция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *