5 години Acronis Cyber Foundation

Acronis отбелязва петата годишнина от създаването на програмата Acronis Cyber Foundation – съвкупност от инициативи, създадени, за да привлекат партньори по проекти за развитие на общностите и осигуряване на възможности за доброволчество за членовете на екипите по целия свят.

Основана през 2018 г., програмата е посветена на образованието. Тя финансира построяването на училища и въвеждането на обучения за ИТ умения в различни общности по света. Програмата Acronis Cyber Foundation, реализирана в сътрудничество с партньори, е построила 18 училища в различни страни, а още пет училища са в процес на изграждане. Това начинание е от полза за 5500 ученици, които сега вече имат достъп до качествено образование. Като допълнителна подкрепа за обучението 12 училища са оборудвани с компютърни класни стаи, за да се осигури на учениците достъп до технологии и шанс да се възползват от учението в дигитална среда.

Освен с изграждането на училища, програмата е ангажирана и с образователни проекти, като досега над 14 000 души са взели участие в програми за обучение за ИТ умения с Acronis. Осигурена е и хуманитарна помощ за над 5000 души в нуждаещи се общности. Заедно с това програмата влияе директно върху участващите доброволци, осигурявайки им рядка възможност за досег с отдалечени части на света и уникално преживяване, каквото различните култури могат да предложат. 92% от доброволците в програмата Acronis Cyber Foundation продължават своите хуманитарни усилия на ежегодна база.

В Сингапур, в партньорство с Yellow Ribbon Fund, програмата за ИТ обучения на Acronis Cyber Foundation е помогнала на над 120 ученици да преминат през сертификационен тренинг и да добият ценни умения, за да си подсигурят заетост. Програмата отчете, че над 70% от завършилите тренинги за ИТ умения са си осигурили заетост в рамките на един месец след приключване на курса. Програмата за ИТ умения за мигранти в Швейцария, реализирана в партньорство с Integres – организация, насочена към интегриране на имигрантите в Швейцария – е помогнала на хората от мигрантската общност в Шафхаузен да рафинират и да добият критични кариерни умения, помагайки на над 70 учащи в рамките на три години.

Успехът на Acronis Cyber Foundation е постигнат благодарение на помощта на партньорите на Acronis – доставчици на услуги, включително GoDaddy, CloudFest, RNT Rausch, Zebra Systems, Climb Channel Solutions, BusyMouse, Ubistor, както и много други. Официалният благотворителен партньор на програмата Acronis Cyber Foundation Groundbreaker осигурява регулаторно съответствие и има грижата за всички строителни дейности в процеса на изграждането на училища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *